Directorii Nissan discută alegerea unui nou președinte, însă Hiroto Saikawa figurează deja pe site-ul Nissan în această poziție

Directorii Nissan discută alegerea unui nou președinte, însă Hiroto Saikawa figurează deja pe site-ul Nissan în această poziție
scris 4 dec 2018

Directorii independenți din cadrul board-ului Nissan s-au întâlnit pentru a discuta numele succesorului lui Carlos Ghosn în funcția de președinte al Consiliului de Administrație Nissan. Informații neoficiale arată că cei de la Nissan au respins propunerea Reenault pentru acest post. Între timp, Hiroto Saikawa apare ca președinte pe site-ul ofical al companiei.

Cei trei membri independenți ai board-ului Nissan, care nu sunt, teoretic, reprezentanți ai acționarilor, s-au întâlnit la Tokyo pentru a discuta cine va fi viitorul președinte al companiei, decizia urmând a fi anunțată până cel mai târziu 17 decembrie. Potrivit declarației oficiale dată publicității la finalul ședinței în care a fost demis Carlos Ghosn, numele va fi ales dintre membrii actuali ai consiliului, fiind favorit CEO-ul Hiroto Saikawa, cel care a stat, se pare, în spatele investigației și acuzațiilor aduse lui Ghosn.

Un alt nume vehiculat, potrivit Automotive News, este cel al lui Toshiyuki Shiga, membru și el al consiliului, dar apropiat al lui Ghosn.

În ciuda situației incerte legate de acest post, numele lui Hiroto Saikawa apare ca președinte și CEO al Nissan Motor.

România, cea mai mare scădere din Uniunea Europeană a procentului din cheltuielile populației pentru transport CITEȘTE ȘI România, cea mai mare scădere din Uniunea Europeană a procentului din cheltuielile populației pentru transport

Surse din interiorul companiei au declarat pentru Automotive News că Renault a făcut propria nominalizare pentru acest post, fiind și cel mai mare acționar al companiei, cu 43,4% din acțiunile cu drept de vot, însă cei de la Nissan au respins propunerea. Francezii sunt prinși într-o capcană, deoarece ei nu-și pot exercita puterea dată de acțiunle pe care le dețin, din cauză că doi dintre membrii care îi reprezentau interesele au fost demiși. Alegerea altor membri în board ar urma să fie făcută la o eventuală adunare a acționarior.

Între timp, Carlos Ghosn se confruntă cu posibile noi acuzații, cel mai probabil menite să prelungească starea de arest preventiv, care altfel s-ar încheia pe 10 decembrie, în lipsa unei inculpări oficiale. Dacă procurorii deschid un nou dosar, ei pot cere prelungirea arestului cu până la 22 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
arestare ghosn
hiroto saikawa
presedinte nissan
renault
alianta renault nissan