Japan Airlines estimează pierderi de aproximativ 105 milioane de dolari în urma coliziunii avioanelor pe aeroportul Haneda

Japan Airlines estimează pierderi de aproximativ 105 milioane de dolari în urma coliziunii avioanelor pe aeroportul Haneda
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Japan Airlines (JAL) a estimat că ciocnirea avionului său JL516 cu unul al Gărzii de Coastă din Japonia, produsă marți, va duce la o pierdere operațională de aproximativ 15 miliarde de yeni (104,81 milioane de dolari), potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderea aeronavei va fi acoperită de asigurare, a precizat compania, adăugând că evaluează impactul asupra previziunilor sale de profit pentru anul financiar care se va încheia la 31 martie, scrie News.ro.              

EXCLUSIV Dacia egalează în 2023 vânzările de autoturisme din 2018. Recordul din 2019 rămâne în picioare, dar poate fi depășit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia egalează în 2023 vânzările de autoturisme din 2018. Recordul din 2019 rămâne în picioare, dar poate fi depășit

Surse din industria asigurărilor au declarat că AIG a fost principalul asigurător al unei polițe "all-risks" în valoare de 130 de milioane de dolari pentru avionul Airbus A350 widebody al JAL, vechi de doi ani, care a fost distrus de un incendiu după coliziunea de pe aeroportul Haneda din Tokyo.              

Aceasta a fost prima pierdere a corpului avionului la nivel global pentru modelul A350, potrivit Aviation Safety Network. Tipul, realizat în mare parte din compozit de carbon, a intrat în serviciul comercial în 2015.              

Acțiunile JAL au crescut cu 0,5%, arătând o reacție atenuată la prăbușire, în condițiile în care tranzacțiile s-au reluat după vacanța de Anul Nou. Inițial, acestea au scăzut cu până la 2,4% înainte de a-și reveni din această scădere.              

Toate cele 379 de persoane aflate la bordul avionului JAL au reușit să evacueze aeronava în flăcări după coliziune. Cinci dintre cei șase membri ai echipajului de pe aeronava Gărzii de Coastă au murit în accident.              

Autoritățile japoneze au declarat miercuri că avionul de pasageri a primit permisiunea de a ateriza, dar avionul mai mic nu a fost autorizat să decoleze, pe baza transcrierilor din turnul de control.              

FOTO Timișoara cumpără noi tramvaie de la Bozankaya, acum schimbând culorile, după prima serie achiziționată în ultimii peste 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Timișoara cumpără noi tramvaie de la Bozankaya, acum schimbând culorile, după prima serie achiziționată în ultimii peste 30 de ani

Autoritățile abia și-au început investigațiile și există în continuare incertitudini cu privire la circumstanțele în care s-a produs accidentul, inclusiv modul în care cele două aeronave au ajuns pe aceeași pistă.              

Experții subliniază că, de obicei, este nevoie de defectarea mai multor balustrade de siguranță pentru ca un accident aviatic să se producă.                 

Separat, aproape 200 de pasageri au rămas blocați peste noapte pe aeroportul New Chitose, în apropiere de orașul Sapporo din nordul Japoniei, de unde plecase zborul JL516, deoarece avioanele au avut întârzieri, a declarat joi un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Hokkaido Airports.                

viewscnt
Afla mai multe despre
japan airlines
avioane