Lancia și Alfa Romeo vor deveni complet electrice în 2026 și 2027

Lancia și Alfa Romeo vor deveni complet electrice în 2026 și 2027
scris 4 aug 2021

Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global iar marca Alfa Romeo va face același lucru în 2027 pe principalele sale piețe, a anunțat firma mamă Stellantis, transmite AFP.

Automobilele marca Alfa Romeo vor fi complet electrice în Europa, America de Nord și China, a precizat conducerea grupului Stellantis cu prilejul publicării rezultatelor sale semestriale, scrie Agerpres.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 de mil. dolari pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 de mil. dolari pentru transformarea fabricii din Otopeni

Grupul auto a mai anunțat de asemenea că pregătește relansarea mărcii Lancia, care în prezent nu mai oferă decât un singur model și acesta doar în Italia.

Cea de-a treia marcă premium din portofoliul grupului Stellantis, marca franceză DS, nu va mai lansa decât vehicule electrice începând din 2024.

Stellantis, grupul auto născut anul acesta din fuziunea între Peugeot-Citroën și Fiat-Chrysler, a decis să plaseze mărcile sale premium printre primele care vor deveni 100% electrice, în condițiile în care rivalul Jaguar vrea să facă trecerea completă la vehicule electrice în 2025 iar Volvo în 2030.

Grupul Stellantis intenționează ca în doi ani să dubleze numărul de automobile complet electrice din gama sa, de la 11 la 22 de modele, a subliniat marți directorul general al grupului Carlos Tavares.

BMW revizuiește în creștere estimările pentru acest an, dar avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori CITEȘTE ȘI BMW revizuiește în creștere estimările pentru acest an, dar avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori

Luna trecută, Stellantis și-a anunțat intenția de a investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule. Stellantis a precizat atunci că această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa și America de Nord, în ideea de a putea concura cu Tesla, liderul de pe piața vehiculele electrice, și alți mari constructori auto mondiali.

Grupul Stellantis are numai puțin de 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat și Opel.

viewscnt
Afla mai multe despre
lancia
alfa romeo