Lufthansa: Ce a fost mai rău a trecut, după haosul provocat de lipsa de personal în zborurile din timpul verii

Lufthansa: Ce a fost mai rău a trecut, după haosul provocat de lipsa de personal în zborurile din timpul verii
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2022

Ce a fost mai rău a trecut pentru compania aeriană germană Lufthansa, după ce lipsa de personal a provocat haos în zborurile din timpul verii, dar nivelurile concediilor medicale rămân ridicate, a declarat Christina Foerster, membră a consiliului de administrație, ziarelor din grupul Funke Media, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile aeriene din Europa au reușit cu greu să facă față unei reveniri puternice a cererii din sezonul vacanțelor, după ce pandemia de Covid-19 a oprit multe călătorii, scrie News.ro.

Tesla, acuzată oficial că a promovat în mod fals funcțiile Autopilot și Full Self-Driving ale automobilelor CITEȘTE ȘI Tesla, acuzată oficial că a promovat în mod fals funcțiile Autopilot și Full Self-Driving ale automobilelor

Multe aeroporturi s-au confruntat cu cozi uriașe din cauza lipsei de personal, ceea ce a determinat anulări de ultim moment.

"Punctul de jos a trecut. Operațiunile de zbor sunt în mare parte stabilizate. Cu toate acestea, vara aceasta avem de-a face cu un nivel al concediilor medicale care nu este ușor de compensat", a spus Foerster, într-un interviu publicat duminică.

Aceasta a adăugat că situația rămâne o provocare. Majoritatea anulărilor de zboruri afectează rutele interne unde există alternative, a spus ea.

Foerster a adăugat, totuși, că situația se va îmbunătăți semnificativ doar cu programul zborurilot de iarnă, de la sfârșitul lunii octombrie.

Lufthansa a declarat joi că se așteaptă ca cererea de zboruri pe distanțe scurte în Europa să stimuleze creșterea companiilor sale aeriene de pasageri în acest an și că estimează o revenire la profitul operațional al grupului pentru întregul an.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
zboruri