Lufthansa vrea să efectueze o majorare de capital de circa 3 miliarde de euro, pentru a rambursa ajutorul de stat primit în timpul pandemiei

Lufthansa vrea să efectueze o majorare de capital de circa 3 miliarde de euro, pentru a rambursa ajutorul de stat primit în timpul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Lufthansa colaborează cu Deutsche Bank și Bank of America pentru a informa investitorii despre intenția sa privind o majorare de capital de circa 3 miliarde de euro, cel mai devreme în luna iunie, care are ca scop rambursarea ajutorului de stat primit în timpul pandemiei, au declarat persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărimea și momentul emisiunii de drepturi de preemțiune vor depinde de condițiile din piață, iar operatorul aerian german va opta probabil pentru perioada iunie/iulie sau septembrie/octombrie, au spus persoanele.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Lufthansa și băncile, care acționează drept consultanți principali în această tranzacție, au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Acționarii Lufthansa au aprobat luna aceasta o posibilă majorare a capitalului, de până la 5,5 miliarde de euro, dar directorul financiar Remco Steenbergen a declarat că aceasta este doar suma celor două tranșe de capital hibrid, denumită participație tăcută, pe care compania a primit-o ca parte a unui plan de salvare din 2020.

"Creșterea reală va fi mai mică decât aceasta și depinde de ceea ce vom considera  necesar la momentul în care vom decide să emitem", a spus el.

Piețele de capital trebuie să fie favorabile, iar la stabilirea mărimii majorării de capital va trebui să ținem cont și de planurile companiei aeriene de a vinde unități precum LSG, AirPlus și Lufthansa Technik, a spus el.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Speranțele industriei călătoriilor, pentru o recuperare post-pandemică, au fost afectate de numeroase relansări false și  de campaniile lente de vaccinare în Europa.

Lufthansa se așteaptă să zboare cu aproximativ 40% din capacitatea sa anterioară pandemiei, în 2021, dar și-a majorat numărul de destinații de vacanță la peste 100, bazându-se pe creșterea cererii, în condițiile în care campaniile de vaccinare ajung la un număr mare de oameni.

Lufthansa a atras deja de la guvernul german o participație tăcută de capital în valoare de 1 miliard de euro și a declarat la începutul acestei luni că ia în calcul utilizarea altor 1,5 miliarde de euro pentru a-și asigura poziția de lichidități.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
ajutor de stat