Lufthansa vrea să preia restul acțiunilor la Brussels Airlines

Lufthansa vrea să preia restul acțiunilor la Brussels Airlines
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2016

Consiliul de supraveghere de la compania aeriană germană Lufthansa urmează să se reunească în data de 27 aprilie pentru a decide dacă preia restul de 55% din acțiunile companiei aeriene Brussels Airlines pe care Lufthansa nu le deține, informează un articol publicat miercuri în cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, preluat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lufthansa a cumpărat 45% din acțiunile Brussels Airlines pentru 65 de milioane de euro și are opțiunea de a prelua și restul acțiunilor până în 2018, prețul total plătit pentru preluarea companiei belgiene putând să urce până la 250 milioane de euro în funcție de performanțele transportorului aerian.

Brussels Airlines este o țintă atractivă de preluare pentru Lufthansa având în vedere traficul de business care trece prin hub-ul său din capitala Belgiei, unde au sediul multe instituții ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, atentatele teroriste de luna trecută au dus la închiderea aeroportului din Bruxelles, ceea ce a provocat companiei Brussels Airlines pierderi de aproximativ cinci milioane de euro pe zi. Aeroportul internațional din Bruxelles a fost redeschis parțial în data de 3 aprilie.

Lufthansa, care urmează să organizeze Adunarea Generală anuală în data de 28 aprilie, nu a dorit să comenteze informațiile publicate de Sueddeutsche Zeitung. Luna trecută, însă, directorul financiar de la Lufthansa, Simone Menne, declara că transportatorul aerian german ar dori să ajungă la o concluzie în dosarul Brussels Airlines în cursul acestui an. "Ne așteptăm la un pas important în al doilea trimestru", a declarat atunci Simone Menne, adăugând că Lufthansa poartă discuții cu colegii de la Brussels Airlines.

În 2015, profitul Lufthansa a înregistrat o creștere spectaculoasă, de la 55 milioane de euro în 2014 până la 1,7 miliarde euro, în pofida grevelor și a prăbușirii Germanwings. Grupul Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, regrupează companiile Eurowings, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines și compania de transport aerian de marfă Lufthansa Cargo. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
brussels airlines