Tesla cheamă în service, pentru reparații, toate mașinile Model X fabricate până pe 26 martie

Tesla cheamă în service, pentru reparații, toate mașinile Model X fabricate până pe 26 martie
scris 12 apr 2016

Producătorul de mașini electrice Tesla va rechema în service toate cele 2.700 de mașini Model X, fabricate până pe 26 martie, din cauza unor probleme legate de scaune, informează CNBC.

Producătorul auto a afirmat că nu există informații legate de accidente, dar un test realizat recent a scos la iveală faptul că al treila rând de scaune al SUV-urilor Model X s-ar putea desprinde în cazul unui accident, ceea ce reprezintă un risc pentru pasageri. Scaunele sunt produse de un furnizor extern.

În noiembrie 2015, Tesla a chemat în service toate autovehiculele Model S, primul model al companiei, livrate până la jumătatea lunii respective, din cauza unor probleme legate de centura de siguranță.

Ford a testat cu succes mașini fără șofer pe întuneric, fără faruri CITEȘTE ȘI Ford a testat cu succes mașini fără șofer pe întuneric, fără faruri

Tesla a avut probleme cu livrarea Model X, din cauza producției prea lente. În primul trimestru al anului, compania a livrat 2.400 de astfel de mașini, deși modelul avea, încă de anul trecut, mii de comenzi. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități din Model X, modelul lansat în toamnă, din care a livrat 208. În total, compania a livrat, în 2015, circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial.

La finele lunii trecute, compania a lansat al treilea său automobil, sedanul Tesla Model 3, cu o autonomie de aproape 350 de kilometrii. Prețurile pornesc de la 35.000 de dolari. Modelul are deja sute de mii de comenzi, depășind așteptările companiei, care a declarat că trebuie să regândească planificarea producției, pentru a evita problemele întâmpinate în cazul modelului anterior.

Compania a înregistrat, anul trecut, o pierdere netă de 889 milioane de dolari anul trecut, de aproximativ două ori mai mare decât în 2014, când a raportat un rezultat negativ de 294 milioane de dolari. În ultimul trimestru, a consemnat o pierdere de 320 de milioane de dolari, față de 107 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent, în contextul în care a investit masiv pentru dezvoltarea noilor modele, Model X și Model 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
automobil
masini electrice
model x
model s
model 3
scaune
service
reparatii