Vânzările BMW au crescut cu circa 3% în martie, la nivelul record de 201.352 de mașini

Vânzările BMW au crescut cu circa 3% în martie, la nivelul record de 201.352 de mașini
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 apr 2016

Vânzările mărcii BMW la nivel global au crescut cu 2,9% în martie, față de perioada similară a anului trecut, la 201.352 de automobile, aceasta fiind cea mai bună lună din istoria companiei, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Per ansamblu, vânzările producătorului german BMW (inclusiv mărcile MINI, Rolls-Royce și divizia de motociclete) au avansat cu 3,5% la 240.659 de autovehicule.

"Martie 2016 a fost cea mai bună lună pentru vânzările BMW. Sunt încrezător că vom vedea acest trend pozitiv și pe parcursul anului", a afirmat Ian Robertson, director de vânzări și marketing la BMW.

Spre comparație, vânzările competitorului său, Mercedes-Benz - divizia de lux a Daimler, au urcat cu 8,4%, la 198,921 de mașini. Audi, divizia de lux a Volkswagen, nu a raportat încă vânzările la nivel global pentru luna trecută.

Mercedes-Benz este ținta unui nou proces în SUA: mai mulți proprietari auto acuză compania de manipularea emisiilor CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz este ținta unui nou proces în SUA: mai mulți proprietari auto acuză compania de manipularea emisiilor

Anul trecut, vânzările BMW au crescut cu 5,2%, la 1,9 milioane de automobile, aceasta fiind cea mai lentă creștere anuală înregistrată de producătorul german din 2009. Astfel, BMW a rămas liderul pieței automobilelor de lux anul trecut, dar la o distanță mică de Mercedes-Benz, care ocupă poziția a doua. Vânzările Mercedes-Benz au crescut, în 2015, cu 13,4%, la 1,87 milioane de mașini, divizia premium a Daimler depășind pentru prima dată din 2010, producătorul Audi în clasamentul celor mai mari producători de automobile de lux din lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
audi
volkswagen
masini
vanzari
livrari