Magna deschide o nouă fabrică de motoare electrice în Ungaria și vrea să producă mașini chinezești în Austria

Magna deschide o nouă fabrică de motoare electrice în Ungaria și vrea să producă mașini chinezești în Austria
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 sep 2023

Magna a anunțat în cadrul IAA Munchen că își extinde amprenta de producție cu o nouă facilitate de producție în Ungaria, dedicată motoarelor electrice. Compania ar putea începe să producă în Europa mașini pentru mărcile chinezești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magna și LG încep producția de e-Powertrain, într-o unitate dezvoltată în parteneriat în Ungaria, în Miskolc, cu „sprijin puternic din partea guvernului maghiar”. Unitatea este prima de acest fel în Europa, pentru Magna, și se află în apropiere de clienții din industria auto care vor beneficia de aceste sisteme de propulsie electrică, după cum spune compania. În Ungaria, produc mașini grupurile VW și Mercedes. Noua uzină va avea 284.000 de metri pătrați și va fi finalizată în 2025, când va începe să producă mai întâi motoare electrice, ulterior fiind planificată producția de sisteme mai complexe de propulsie electrică, inclusiv invertoare și chargere.

„Adăugarea noii unități din Ungaria marchează o altă piatră de hotar pentru JV în executarea planului său de creștere”, a declarat Diba Ilunga, președintele Magna Powertrain. „Cu această nouă capacitate – prima JV în Europa – LG Magna e-Powertrain este bine poziționat pentru a ține pasul cu cerințele clienților și cu creșterea producției globale de vehicule electrice.”

Dacia Spring, rechemare în service CITEȘTE ȘI Dacia Spring, rechemare în service

Pe de altă parte, compania Magna este interesată și are discuții cu companii din China pentru o posibilă înțelegere privind asamblarea de mașini ale mărcilor chinezești la uzina din Austria, în care sunt produse automobile ale mărcilor partenere. Uwe Geissinger, președintele Magna Europe, a declarat că există atât posibilitatea construirii unei noi uzine, cât și cea a utilizării uzinei actuale din Graz. Magna produce deja mașini pentru chinezi, în uzina din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
magna uzina ungaria
magna motoare electrice
magna china