Mahindra & Mahindra plătește 33 milioane euro pentru casa de design Pininfarina

 Mahindra & Mahindra plătește 33 milioane euro pentru casa de design Pininfarina

Ferrari 458 Speciale

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 dec 2015

Constructorul indian de automobile Mahindra & Mahindra va plăti aproximativ 33 milioane de euro pentru preluarea casei italiene de design Pininfarina, a anunțat luni grupul indian. Mahindra va achiziționa un pachet de 76,06% din acțiunile Pininfarina la un preț de 1,1 euro/titlu și va lansa o ofertă publică pentrul restul de acțiuni, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul oferit de Mahindra este aproape de patru ori mai mic decât cel înregistrat de acțiunile Pininfarina la încheierea tranzacțiilor de vineri, de 4,2 euro/unitate. La cotația de vineri, Pininfarina este evaluată la aproximativ 127 milioane euro.

În vederea încheierii tranzacției, Mahindra și Tech Mahindra, divizia tehnologică a grupului indian, vor crea o companie mixtă, deținută în proporție de 60% de Tech Mahindra, se arată într-un comunicat al Mahindra.

Grupul indian a anunțat investiții de 20 milioane de euro la compania italiană. Totodată, Mahindra va oferi o garanție de 114,5 milioane de euro creditorilor Pininfarina, scrie Bloomberg.

Aceasta este a doua achiziție a grupului pe piața din Europa din ultimele 14 luni, după preluarea, în octombrie 2014, a 51% din acțiunile diviziei de scutere a companiei franceze PSA Peugeot Citroen.

 Mahindra & Mahindra plătește 33 milioane euro pentru casa de design Pininfarina

Fondată în 1930, Pininfarina este una dintre cele mai celebre case de design auto din lume. De-a lungul timpului, Pininfarina a fost angajată de mai mulți producători auto (printre care Ferrari, Maserati, Cadillac, Peugeot, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo și Lancia) pentru a le desena caroseriile și interioarele automobilelor. Compania are 800 de angajați în filialele din Europa, China și SUA.

Compania italiană a înregistrat pierderi în zece din ultimii 11 ani, perioadă în care a făcut față cu dificultate datoriilor mari și în care a fost nevoită să vândă divizia care producea mașini pentru diverși constructori auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
mahindra
pininfarina
preluare
tranzactie
casa design
auto