Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster

Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster
scris 7 apr 2017

Mai multe mărci de automobile, printre care Peugeot, DS, Fiat și Nissan, au decis să nu participe la unul dintre cele mai mari saloane auto din Europa, IAA Frankfurt, programat pentru toamnă, în luna septembrie.

Organizatorii IAA au confirmat, pentru Automotive News, că sunt mai multe mărci care și-au anulat participarea, fără a indica nume, și au precizat că rămân în continuare prezente peste 50 de mărci. La acest salon, Dacia urmează să lanseze a doua generație a SUV-ului Duster.

Motivul pentru care companiile au decis să renunțe este legat de cheltuielile foarte mari legate de participare și argumentul că prezența la salon nu mai reprezintă factor de decizie în procesul de cumpărare, ca urmare a informațiilor prezente online.

Piața auto din UE: primele rezultate cu noul grup PSA, care include și Opel. România și-a dublat cota de piață în ultimii ani CITEȘTE ȘI Piața auto din UE: primele rezultate cu noul grup PSA, care include și Opel. România și-a dublat cota de piață în ultimii ani

Salonul va avea în centrul atenției mărcile germane, atât grupul Volkswagen, cât și Mercedes-Benz, BMW, Opel, Ford, practic mărcile care fac volum pe piața Germaniei și nu-și pot permite să lipsească.

Până acum, mărcile care au confirmat că nu participă sunt Peugeot și DS, din grupul PSA, Fia, Alfa Romeo și Jeep, precum și Nissan și Infiniti. Vânzările acestora sunt suficient de slabe în Germania pentru a justifica costurile necesare prezenței la salon. Citroen va fi singura marcă din cadrul PSA, alături de Opel, pentru a-și lansa noutățile. De asemenea, au apărut informații despre Mitsubishi și Volvo, potrivit cărora nici acestea nu vor fi prezente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
frankfurt
iaa
psa
salon auto