Mărci auto electrice precum Tesla și BMW ar putea fi incluse în investigația UE privind subvențiile chineze

Mărci auto electrice precum Tesla și BMW ar putea fi incluse în investigația UE privind subvențiile chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Mărci electrice precum Tesla și BMW ar putea fi incluse în investigația UE privind subvențiile chineze, lansată de Uniunea Europeană la începutul acestei luni, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Există multe speculații, dar în acest stadiu sfera acestei investigații nu este încă decisă. Așa că facem consultări pre-inițiere cu autoritățile chineze, iar domeniul de aplicare este încă de stabilit, ceea ce a fost anunțat până acum din partea comisiei este că, strict vorbind, nu acoperă doar vehiculele electrice de marcă chinezească”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, scrie News.ro.

 UKS Stamping, o subsidiară a grupului Ucler Kelepce, ridică prima sa fabrică din România CITEȘTE ȘI UKS Stamping, o subsidiară a grupului Ucler Kelepce, ridică prima sa fabrică din România

UE a început o anchetă cu privire la subvențiile pe care China le-a acordat producătorilor de vehicule electrice, după ce a strâns dovezi ale unor distorsiuni semnificative pe piața europeană, unde vehiculele produse local se confruntă cu o concurență puternică din partea ofertelor mai ieftine de automobile fabricate în China.

Autoritățile din Beijing au criticat ceea ce ei descriu drept opinii ”protecționiste” de la Bruxelles.

”Într-adevăr, [ancheta] ar putea acoperi și alte vehicule electrice, dar domeniul de aplicare exact, care producători vor fi acoperiți de acest lucru, nu este decis în acest stadiu”, a spus Dombrovskis.

Ancheta UE s-ar putea întinde pe o perioadă de până la 13 luni.

Dombrovskis a călătorit vinerea trecută în China, unde a purtat discuții cu autoritățile chineze atât la Shanghai, cât și la Beijing.

Ancheta UE a fost adusă în discuție de mai multe ori de oficiali chinezi, în timpul vizitei acestuia de patru zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
bmw
subventii