Marii producători auto japonezi vor investi peste 4 miliarde de dolari în Thailanda, în cinci ani

Marii producători auto japonezi vor investi peste 4 miliarde de dolari în Thailanda, în cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2023

Principalii producători auto japonezi vor investi 150 de miliarde de bahți (4,34 miliarde de dolari) în Thailanda, în următorii cinci ani, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului thailandez, sprijinind tranziția țării din Asia de Sud-Est către fabricarea de vehicule electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toyota Motor și Honda Motor vor investi aproximativ 50 de miliarde de bahți fiecare, în timp ce Isuzu Motors va investi 30 de miliarde de bahți și Mitsubishi Motors 20 de miliarde de bahți, a spus purtătorul de cuvânt Chai Wacharoke, adăugând că acest lucru ar include producția de camionete electrice, scrie News.ro.

Tesla este investigată în Suedia CITEȘTE ȘI Tesla este investigată în Suedia

Prim-ministrul Thailandei Srettha Thavisin a încheiat o călătorie în Japonia săptămâna trecută.

A doua mare economie din Asia de Sud-Est este cel mai mare producător și exportator de mașini din regiune.

Producătorii japonezi au dominat sectorul auto thailandez de zeci de ani, dar producătorii chinezi de vehicule electrice au făcut recent investiții mari.

Investiția producătorilor auto japonezi va sprijini politica guvernului de tranziție de la vehiculele cu motor cu combustie la vehiculele electrice, a spus Chai.

Toyota, Honda, Isuzu și Mitsubishi nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Proiect de lege care interzice staționarea autovehiculelor cu motorul termic pornit în orașe și municipii CITEȘTE ȘI Proiect de lege care interzice staționarea autovehiculelor cu motorul termic pornit în orașe și municipii

Thailanda își propune să transforme aproximativ o treime din producția sa anuală de 2,5 milioane de vehicule în vehicule electrice până în 2030 și pregătește stimulente pentru a încuraja mai multe investiții și conversia în producția de vehicule electrice.

Reducerile de taxe și subvențiile lansate de Thailanda au atras deja o mulțime de producători auto chinezi, inclusiv BYD și Great Wall Motor, care s-au angajat să investească 1,44 miliarde de dolari în noi unități de producție din țară.

Srettha a arătat în această lună directorilor producătorului american de vehicule electrice Tesla zone industriale din Thailanda, pentru potențiale investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
japonia
masini