Mașina Anului în Lume: Jaguar F-Pace. SUV-ul britanic a depășit în finală VW Tiguan și Audi Q5

Mașina Anului în Lume: Jaguar F-Pace. SUV-ul britanic a depășit în finală VW Tiguan și Audi Q5
scris 12 apr 2017

Jaguar F-Pace, un SUV premium, lansat  a fost declarat la New York „Mașina anului în lume”, în ediția 2017 a acestei competiții, în care a concurat alături de două modele ale grupului Volkswagen.

Jaguar F-Pace a reușit să depășească Volkswagen Tiguan și Audi Q5 în finala concursului World Car of The Year 2017 și a câștigat și premiul pentru design al aceleiași competiții. Celelalte premii au fost acordate modelului Mercedes-Benz E Class, pentru „Mașina de lux a anului”, Porsche Boxter/Cayman – premiul „World Performance Car”, Toyota Prius Prime – „World Green Car” și BMW i3 – World Urban Car.

Concursul WCOTY are un parcurs lung de câteva luni și începe cu desemnarea listei de mașini eligibile. Această ediție a cuprins 23 de automobile, din care au fost alese, în semifinală, cele mai bune 10 mașini. Finalistele au fost anunțate la Geneva, fiind vorba despre o listă de 3 automobile pentru fiecare categorie.

Criteriile de eligibilitate sunt simple: disponibilitatea pe cel puțin două continente, în anul în care demarează o ediție, inclusiv până pe 31 mai a anului în care se anunță câștigătorii.

Juriul a fost format anul acesa din 75 de jurnaliști de la cele mai prestigioase reviste sau canale media din 23 de țări. Toate buletinele de vot sunt contabilizate de KPMG.

EXCLUSIV Analiza vânzărilor Dacia în primul trimestru, după abrogarea timbrului de mediu. În martie, înmatriculările Logan au căzut cu peste 30% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiza vânzărilor Dacia în primul trimestru, după abrogarea timbrului de mediu. În martie, înmatriculările Logan au căzut cu peste 30%

Mașinile câștigătoare în ultimele 3 ediții au fost Mazda MX-5 (2016), Mercedes‐Benz C‐Class (2015) și Audi A3 (2014).

Iată lista completă a finalistelor din acest an:

2017 World Car of The Year

 ‐ Audi Q5

 ‐ Jaguar F‐PACE

‐ Volkswagen Tiguan

2017 World Luxury Car:

 ‐ BMW 5 Series

‐ Mercedes‐Benz E‐Class

‐ Volvo S90 / V90

 2017 World Performance Car:

‐ Audi R8 Spyder

‐ McLaren 570s

 ‐ Porsche Boxster Cayman

2017 World Green Car:

‐ Chevrolet Bolt

 ‐ Tesla Model X

‐ Toyota Prius Prime

2017 World Urban Car

 ‐ BMW i3 (94 Ah)

‐ Citroen C3

‐ Suzuki Ignis

2017 World Car Design of the Year:

‐ Jaguar F‐PACE

‐ Mercedes‐Benz S

‐Class Cabriolet

 ‐ Toyota C‐HR

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
f-pace
masina anului