Mașinile zburătoare ar putea atrage în 2020 milioane de dolari din partea investitorilor

Mașinile zburătoare ar putea atrage în 2020 milioane de dolari din partea investitorilor
scris 10 dec 2019

Taxiurile aeriene electrice, cunoscute în mod oarecum înșelător drept ”mașini zburătoare”, ar putea atrage în 2020 milioane de dolari de la investitori care își vor reorienta o parte din fondurile alocate startupurilor implicate în transporturile terestre, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Afacerile încă noi cu taxiuri aeriene electrice ”au potențialul să perturbe semnificativ peisajul mobilității urbane”, dar întâmpină încă obstacole semnificative în privința comercializării și profitabilității, potrivit studiului intitulat 2020 Emerging Technology Outlook, publicat pe site-ul de cercetări în domeniul investițiilor PitchBook, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Bursele încep cu scăderi o săptămână cheie pentru piețele financiare CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Bursele încep cu scăderi o săptămână cheie pentru piețele financiare

Firma de cercetare anticipează că startupurile în domeniul taxiurilor aeriene, cum ar fi Joby Aviation, din Silicon Valley, și firma germană Lilium Aviation, ar putea atrage un nivel record de investiții în 2020, în pofida unei pauze de finanțare în 2019.

PitchBook evaluează Joby la 450 de milioane de dolari și Lilium la 576 de milioane de dolari. Până în prezent, Joby a atras peste 128 de milioane de dolari din partea investitorilor, inclusiv de la diviziile de investiții ale Intel, JetBlue Airways și Toyota Motor. Lilium a atras peste 100 de milioane de dolari, un investitor major fiind compania chineză Tencent Holdings.

Producătorul auto german Daimler și grupul chinez Geely Automobile investesc într-un startup de taxiuri aeriene, Volocopter, din Stuttgart, care a atras 100 de milioane de dolari și este evaluat la 250 de milioane de dolari.

Taxiurile aeriene electrice au mai multe forme și mărimi și ar putea arăta destul de diferit față de avioanele convenționale cu aripi fixe. Motoarele electrice înlocuiesc motoarele de avioane, iar vehiculele care decolează și aterizează vertical, proiectate astfel pentru a se evita necesitatea unor piste lungi, au aripi rotative și, în unele cazuri, rotoare pe post de propulsoare.

Numai câteva companii, cum ar fi Terrafugia, deținută de Geely, fabrică vehicule care arată ca mașini cu aripi.

Firea anunță de când introduce vinieta Oxigen pentru proprietarii de mașini CITEȘTE ȘI Firea anunță de când introduce vinieta Oxigen pentru proprietarii de mașini

Taxiurile aeriene electrice vor zbura probabil la altitudine scăzută, în special din oraș în oraș, eliberând astfel traficul rutier aglomerat. În schimb, ar putea aglomera traficul aerian, pe măsură ce vor deveni mai populare.

Studiul PitchBook apreciază că această industrie în formare, care va reprezenta pe termen lung un pericol pentru furnizorii de servicii de transporturi terestre, întâmpină încă piedici de natură legislativă și tehnologică, care vor necesita timp și fonduri pentru a fi rezolvate.

Potrivit PitchBook, Lilium va încerca să atragă 500 de milioane de dolari de la investitori, mai mult decât investițiile totale în întregul sector care au avut loc din 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini zburătoare
taxiuri aeriene electric