Mazda a construit 50 de milioane de vehicule în Japonia, după 86 de ani de activitate

Mazda a construit 50 de milioane de vehicule în Japonia, după 86 de ani de activitate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2018

Mazda Motor Corporation a anunțat că producția companiei, în Japonia, de la primul camion din 1931 și până astăzi, a ajuns la 50 de milioane de vehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazda a organizat o ceremonie la fabrica din Hofu din prefectura Yamaguchi pentru a marca producția vehiculului cu numărul 50 de milioane, la 86 de ani și șapte luni după ce a produs primul său camion cu trei roți, în octombrie 1931.

Piața de pickup-uri crește încet, dar sigur în Europa. Noile modele Mercedes X Class, Renault Alaskan și Fiat Fullback nu reușesc să depășească modelele cu vechime CITEȘTE ȘI Piața de pickup-uri crește încet, dar sigur în Europa. Noile modele Mercedes X Class, Renault Alaskan și Fiat Fullback nu reușesc să depășească modelele cu vechime

„Chiar și dacă am fi produs un milion de mașini pe an, tot ar fi fost nevoie de 50 de ani pentru a ajunge la această etapă, ceea ce arată cam ce înseamnă istoria Mazda”, a declarat CEO-ul Masamichi Kogai în timpul ceremoniei. „Privind înainte, Mazda va continua să construiască un brand puternic printr-o mulțime de inițiative. Fabricile noastre de la Hofu și Hiroshima vor continua să evolueze și să acționeze ca niște fabrici-mamă, dezvoltându-și rapid tehnologiile și abilitățile în toate fabricile noastre din lume. Aș vrea să lucrăm împreună pentru a ne asigura că aceste fabrici continuă să întruchipeze tipul de măiestrie tehnică Monotsukuri (stil unic de fabricație japonez), de care suntem atât de mândri”.

Mazda și-a început activitatea de constructor auto în 1931, când a demarat producția camioanelor cu trei roți la Hiroshima. În 1960 a început producția modelului micro-mini R360 Coupe, în timp ce producția la fabrica Hofu, în Yamaguchi, a început în 1982. Producția destinată Japoniei a fost împărțită încă de atunci între fabricile Hofu și Hiroshima.

Mazda țintește vânzări de 1.660.000 de mașini în anul fiscal curent, acesta fiind ultimul din cadrul planului de afaceri pe termen mediu „Structural Reform Stage 2”, și are în plan să stabilească un cadru global de producție, capabil să producă două milioane de unități anual, până în anul fiscal care se încheie în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
hofu
yamaguchi