Mecanicii de locomotivă din Germania vor intra din nou în grevă

Mecanicii de locomotivă din Germania vor intra din nou în grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Mecanicii de locomotivă de la operatorul feroviar național din Germania, Deutsche Bahn, vor intra în grevă începând de joi seara și până vineri seara, a anunțat miercuri sindicatul mecanicilor de locomotivă (GDL), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În transportul de călători, mecanicii de locomotivă vor înceta lucrul pentru 24 de ore, începând de joi de la ora locală 22:00 (21:00 GMT), iar în transportul de marfă greva va debuta joi la ora locală 18:00 (17:00 GMT), tot timp de 24 de ore, a precizat GDL.

Comisia Europeană propune amânarea cu trei ani a acordului pentru mașini electrice. Industria auto a anunțat imediat că salută propunerea CITEȘTE ȘI Comisia Europeană propune amânarea cu trei ani a acordului pentru mașini electrice. Industria auto a anunțat imediat că salută propunerea

Cel mai probabil, această grevă națională va conduce la anularea mai multor mii de trenuri, inclusiv a unor curse pentru navetiștii din zonele de la marginea orașelor, scrie Agerpres.

Apelul la grevă lansat de GDL vine în contextul negocierilor colective între sindicat și echipa managerială de la Deutsche Bahn cu privire la salarii și program de lucru. GDL a solicitat un program de lucru mai scurt și o majorare substanțială a salariilor pentru mecanicii de locomotivă.

Precedenta grevă a mecanicilor de locomotivă care a avut loc în data de 16 noiembrie, a perturbat serios traficul feroviar în Germania. Atunci, Deutsche Bahn a fost nevoit să anuleze aproximativ 80% din cursele pe distanțe lungi precum și numeroase trenuri regionale.

Ministerul Transporturilor de la Berlin a făcut un apel către sindicatul GDL să dea dovadă de "responsabilitate" având în vedere că acest apel la grevă vine în apropierea Crăciunului, o perioadă în care traficul feroviar atinge un moment de vârf.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
greva
tren