Hyundai Kona, criticată de EuroNCAP: A evitat cu noroc 3 stele

Hyundai Kona, criticată de EuroNCAP: A evitat cu noroc 3 stele
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2023

Cea mai recentă serie de teste de siguranță realizate de organizația EuroNCAP a cuprins o listă lungă de automobile, între care se remarcă din nou mașinile produse în China. Trei mașini au primit doar patru stele, dintre acestea Hyundai Kona fiind cea mai criticată de reprezentanții EuroNCAP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Micul SUV sub-compact Hyundai Kona a fost testat de EuroNCAP, iar rezultatele sunt „dezamăgitoare”, după cum spun reprezentanții organizației independente. Concluzia transmisă la finalul testelor spune că mașina s-a clasat pe ultimul loc în seria de mașini din decembrie, în urma scorului care a determinat acordarea a patru stele.

LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Kaufland, Ursus, universități și o parohie - vizate CITEȘTE ȘI LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Kaufland, Ursus, universități și o parohie - vizate

„Ultimul loc și o reală dezamăgire în această serie este Hyundai Kona, care a prins in extremis 4 stele, dar în realitate a fost norocos să evite 3 stele”, explică cei de la EuroNCAP. „Rezultatul este cauzat de performanțele substandard din test, în special la asistența șoferului și la evitarea coliziunii. Hyundai a făcut mașina mai mare și interiorul mai înalt, pentru a concura în clasa sa, dar compania nu ar trebui să-și asume că clienții sunt mulțumiți cu un nivel de siguranță aflat sub cel al competitorilor”, se mai arată în concluzia testelor.

Tot 4 stele a primit și VinFast VF8, un automobil vietnamez, primul testat vreodată de EuroNCAP, despre care testele arată că are o protecție bună pentru copii și utilizatorii vulnerabili, dar are o problemă la „robustețea centurilor”.

FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster CITEȘTE ȘI FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

De asemenea, SUV-ul Honda ZR-V a primit 4 stele, dar EuroNCAP spune că a fost la un pas de 5 stele, atât la impact și la sistemele de asistență.

Celelalte modele testate au primit scor maxim, 5 stele: Volkswagen ID.7, BMW Seria 5, Mercedes EQE SUV, BYD TANG, Kia EV9, XPENG G9, smart #3 și BYD SEAL-U. Marca BYD are deja cinci modele testate, toate cu scor maxim.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai kona
test euroncap hyundai kona
kona 4 stele