Mercedes-Benz oprește vânzările mărcii Smart în SUA și Canada

Mercedes-Benz oprește vânzările mărcii Smart în SUA și Canada
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2019

Mercedes-Benz a anunțat oprirea vânzărilor mărcii Smart în America de Nord, respectiv SUA și Canada, din cauza pieței „în declin”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marca Smart iese de pe piața din SUA și Canada, din cauza vânzărilor tot mai proaste, în ciuda faptului că, între timp, Smart a primit versiuni complet electrice. Anterior, informații privind închiderea completă a activității mărcii au fost urmate de un eveniment neașteptat de semnare a unui parteneriat între Daimler și Geely, pentru producția și vânzarea de mașini Smart în China.

Daimler a argumentat decizia de retragere a mărcii Smart de pe piețele din America de Nord prin „declinul pieței de micro-cars”, la care se adaugă costurile mari de omologare.

Vânzările de Smart din Statele Unite au căzut anul trecut vertiginos la numai puțin peste 1.000 de exemplare, făcând din acest automobil o afacere neprofitabilă.

Daimler și Geely vor construi mașini Smart în China, pentru piața globală, salvând astfel marca CITEȘTE ȘI Daimler și Geely vor construi mașini Smart în China, pentru piața globală, salvând astfel marca

Este foarte posibil ca anunțul pentru SUA și Canada să fie urmat de unul similar și pentru Europa, dat fiind faptul că producția de Smart va fi preluată de viitorul joint-venture constituit de Daimler și Zhejiang Gelly Holding în China. Cele două vor deține câte 50% din companie, iar producția viitoarei generații de Smart electric va începe în 2022, într-o uzină operată de Geely.

Mercedes a anunțat că va asigura continuitate pentru service și piese auto pentru clienții din SUA și Canada, în rețeaua mărcii, dar și în cea a Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart
smart sua
daimler geely parteneriat
joint venture smart
masini electrice