Mercedes-Benz se restructurează și va grupa brandurile de lux Maybach, AMG și G Class

Mercedes-Benz se restructurează și va grupa brandurile de lux Maybach, AMG și G Class
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

Mercedes-Benz va grupa sub-brandurile sale de lux Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG și vehiculele de teren G Class într-o singură subsidiară, ca parte a actualei restructurări de la firma mamă, Daimler AG, a anunțat un purtător de cuvânt al grupului german, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Scopul este de a asigura reduceri de costuri pe plan interne și accelerarea implementării măsurilor de restructurare, în vederea îmbunătățirii profitabilității, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Independența brandurilor individuale va fi menținută și îmbunătățită sub conducerea lui șefului AMG, Philipp Schiemer, care va prelua și responsabilitățile suplimentare.

În februarie, Daimler a anunțat că urmează să își schimbe denumirea în Mercedes-Benz și să listeze separat divizia de camioane până la finele anului. Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcția de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulțimi și pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Listarea diviziei de camioane - Daimler Truck - la Bursa de la Frankfurt ar urma să aibă loc până la finalul acestui an. La momentul oportun, Daimler își va schimba denumirea în Mercedes-Benz, a informat grupul german.

Daimler a revizuit recent în creștere estimările privind profitul din 2021, dar a avertizat că deficitul global de semiconductori ar putea afecta în continuare vânzările în trimestrul doi.

Estimările se bazează pe o redresare a accesului la cipuri pentru industria auto în semestrul doi din 2021, deși în prezent există o vizibilitate limitată, se arată într-un comunicat al grupului german.

Cu toate aceste probleme, oficialii Daimler se așteaptă ca profitul operațional din 2021 să fie semnificativ mai ridicat decât în 2020, în urma redresării economiei mondiale după pandemia de coronavirus.

Marja de profit ajustat la divizia de mașini și furgonete Mercedes ar urma să se situeze între 10% și 12%, după ce anterior previzionase o marjă între 8% și 10%. De asemenea, câștigurile din China ar urma să urce cu peste 7,5% în 2021, după ce anterior se prognoza un avans între 2% - 7,5%.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
maybach
amg