O nouă linie de metrou în pregătire: Metrorex a aprobat studiul de prefezabilitate pentru construcția tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul

O nouă linie de metrou în pregătire: Metrorex a aprobat studiul de prefezabilitate pentru construcția tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2018

Consiliul Tehnico-Economic al Metrorex a aprobat studiul de prefezabilitate aferent Magistralei 4 de metrou Lac Străulești – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul. Noul tronson de metrou va avea o lungime de circa 11 km, 14 stații și un depou, iar costul investiției este estimat la 1,12 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Studiul a relevat faptul că dintr-o gamă de opțiuni în ceea ce privește mijloacele de transport în comun precum: metroul, autobuzul, tramvaiul, autobuzul rapid, metroul reprezintă cea mai benefică și fezabilă intervenție de transport public de-a lungul coridorului care leagă Gara de Nord și Gara Progresul. Analiza multicriterială din cadrul studiului de fezabilitate a cuprins o gamă largă de componente de performanță economică, financiară și a transportului”, a anunțat compania de stat, într-un comunicat.

În continuarea studiului de prefezabilitate se efectuează studiul de fezabilitate, ce are ca termen de finalizare al doilea semestru din 2019, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Tribunalul comercial Cluj interzice activitatea Uber la Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tribunalul comercial Cluj interzice activitatea Uber la Cluj-Napoca

”Construcția liniei de metrou va îmbunătăți transportul public urban din București prin descongestionarea traficului de suprafață din zona centrală și de sud a orașului și va realiza legatura directă între zona de nord-vest și zona de sud a capitalei”, spun oficialii Metrorex.

Cele două studii sunt finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Elaborarea Studiului de Pre-Fezabilitate și Fezabilitate urmăreste oportunitatea realizarii Liniei de metrou - Lac Straulesti - Gara de Nord - Gara Progresul.

Studiul de prefezabilitate arată, între altele, că proiectul va reduce traficul de călători de pe Magistrala 2 de metrou prin creșterea capacității de transport public de-a lungul coridorului nord-sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
gara de nord
progresul
m4