Metrorex explică de ce călătorii care nu poartă măști de protecție nu pot fi sancționați

Metrorex explică de ce călătorii care nu poartă măști de protecție nu pot fi sancționați
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2022

http://www.agerpres.roAgenții de pază din rețeaua Metrorex au obligativitatea de a verifica purtarea corectă de către călători a măștilor de protecție și de a-i atenționa atunci când este cazul, dar sancționarea contravențională a celor care nu respectă regulile de prevenție se face doar de către organele de ordine publică, se menționează într-un comunicat remis de Metrorex.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

"Agenții de pază au obligativitatea de a verifica purtarea corectă a măștilor de protecție și de a atenționa călătorii atunci când este cazul. (...) Însă, sancționarea contravențională a celor care nu respectă regulile de prevenție se face doar de către organele de ordine publică. Cetățenii pot face un apel civic către ceilalți călători la respectarea măsurilor, inclusiv cu sesizarea organelor de ordine publică abilitate (Jandarmeria și/sau Poliția Metrou)", se precizează în comunicat.

FOTO Stadionul Giulești a fost finalizat CITEȘTE ȘI FOTO Stadionul Giulești a fost finalizat

Potrivit Metrorex, mulți călători își dau jos masca de protecție după urcarea în tren, sau o poartă necorespunzător, scrie Agerpres.

"Din nefericire, în urma măsurilor de relaxare a restricțiilor, mulți călători tind spre nepurtarea măștii sau purtarea necorespunzătoare a acesteia. Odată trecuți de filtrul de control de la turnicheți, sau urcați în tren, își dau jos masca de protecție. Pe de altă parte, comportamentul călătorilor în mijloacele de transport în comun trebuie să se supună și regulilor de politețe și responsabilitate civică. (...) Măsura obligativității purtării măștii de protecție a fost instituită odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, prin Hotărârea nr 24/14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control al infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. Fiecare cetățean are obligația respectării măsurilor impuse, inclusiv a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport public, nerespectarea acestora conducând la sancționarea contravențională de către organele de ordine publică, în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", arată Metrorex în comunicat.

Compania subliniază că face tot ceea ce este posibil pentru prevenția și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

"De asemenea, călătorilor li se solicită permanent, prin instalația de sonorizare a stațiilor, păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor de protecție. Aceleași informații se regăsesc la infochioșcuri, pe afișele din trenuri si pe site-ul oficial al Metrorex. Siguranța călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv și vă asigurăm, pe această cale, că ne adaptăm reglementărilor autorităților din domeniu. În această situație fără precedent, echipa Metrorex depune toate eforturile pentru siguranța și confortul dumneavoastră, însă pentru a reuși este nevoie de bunul simț civic cultivat al fiecărui cetățean în parte!", se menționează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
măști de protecție