Metrorex suplimentează numărul de trenuri

Metrorex suplimentează numărul de trenuri
scris 1 oct 2022

Metrorex va introduce alte 7 trenuri în rețeaua de metrou începând de luni, odată cu începerea anului universitar.

Acestea vor fi folosite, în special, în intervalele cu vârf de trafic: 7:00 - 9:00 și 17:00 - 19:00, suplimentar față de trenurile aflate în program.

FOTO Trenuri oprite de la funcționare de ANPC. Amenzi pentru scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalațiile de aer condiționat CITEȘTE ȘI FOTO Trenuri oprite de la funcționare de ANPC. Amenzi pentru scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalațiile de aer condiționat

Măsura vine ca urmare a demersurilor făcute de către Metrorex împreună cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin efectuarea de plăți către prestatorul de servicii de mentenanță și salubrizare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de transport în comun cu metroul, spune Metrorex.

Circulația la metrou s-a desfășurat în ultimele luni. Creșterea timpilor de așteptare în stații a fost determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom  Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Compania franceză Alstom anunța încă din luna iunie că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță a flotei de metrou în luna iulie, dacă Metrorex nu achită facturile restante, a căror valoare totală era la acel moment echivalentă unui an de servicii prestate.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
trenuri