Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficiențe de vedere în toate stațiile

Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficiențe de vedere în toate stațiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Metrorex va monta panouri de semnalistică Braille, pentru persoane cu deficiențe de vedere, în toate cele 63 de stații ale metroului bucureștean, după ce a semnat un contract de 17,5 milioane lei fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Metrorex a semnat astăzi, 31.01.2022, contractul pentru execuția lucrărilor ce are ca obiect „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă în SEAP în urma depunerii ofertei Somet, cu subcontractant TIAB. Valoarea cu care a fost atribuit contractul este de 17.468.346,18 lei, fără TVA”, anunță compania.

VIDEO Cum arată acum lucrările la cei 30 de kilometri de autostradă care vor continua A1 de la Pitești și cum va arăta la final tronsonul până la Curtea de Argeș CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum lucrările la cei 30 de kilometri de autostradă care vor continua A1 de la Pitești și cum va arăta la final tronsonul până la Curtea de Argeș

Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere constă în dotarea stațiilor de metrou cu elemente din oțel inoxidabil aplicate direct pe suprafața existentă a stațiilor de metrou și panouri de semnalistică Braille, scrie News.ro.   

Pentru cele câteva stații de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: stațiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului și Străulești, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice și panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate stațiile, vor fi montate doar panourile de informare.

”Așadar, panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de stații ale metroului bucureștean: panouri de informare generală exterioare, montate în dreptul fiecărui acces în stație; panouri de informare generală interioră, montate în vestibule; panouri de informare grupuri sanitare. Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiții pentru deplasarea în siguranță în interiorul stațiilor de metrou și pentru creșterea mobilității persoanelor cu nevoi speciale”, arată compania.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
deficiente de vedere