Ministerul Transporturilor: Trei porțiuni din autostrada Transilvania au termen de depunere a ofertelor în luna mai

Ministerul Transporturilor: Trei porțiuni din autostrada Transilvania au termen de depunere a ofertelor în luna mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, s-au deplasat sâmbătă în județul Sălaj pentru a verifica stadiul de execuție al obiectivelor de investiții de infrastructură din județ, iar Cuc a anunțat că trei porțiuni din autostrada Transilvania au termen de depunere în a doua jumătate a lunii mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Răzvan Cuc a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Zalău, că trei porțiuni din autostrada Transilvania ce străbat județul Sălaj au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, iar tronsoanele Poarta Sălajului - Zalău - tunelul Meseș și Nușfalău - Suplacu de Barcău urmează să fie scoase la licitație la sfârșitul lui iunie, scrie News.ro.

Termenul estimat pentru semnarea contractelor de execuție de lucrări este de 90 de zile de la depunerea ofertelor, în condițiile în care nu vor exista contestații, informează un comunicat emis sâmbătă de minister.

Nissan anunță concedieri în Spania CITEȘTE ȘI Nissan anunță concedieri în Spania

"Autostrada este, după cum știți, împărțită în mai multe secțiuni. (...) Secțiunea Mihăești-Zimbor - 22 mai, depunerea ofertelor, procedura a fost lansată, așteptăm depunerea ofertelor; secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului - 22 mai termen de depunere a ofertelor, procedură lansată, așteptăm să vedem firmele care vin să depună oferte; secțiunea Nușfalău - Suplacu de Barcău - 22 mai termen de depunere a ofertelor (...) Astea sunt termenele pe care Compania de Autostrăzi și le-a asumat în fața autorităților locale, în fața primarilor, în fața presei. Trebuie respectate. Ce îmi doresc foarte mult este ca la aceste proceduri să fi depus oferte firme serioase, firme românești, care sunt convins că pot lucra în asociere la aceste obiective”, a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

În ceea ce privește tronsonul doi din centura ocolitoare a municipiului Zalău, ministrul Transporturilor a precizat că termenul pentru inițierea licitației pentru acest tronson este data de 24 mai 2019.

”Știu că este un obiectiv care s-a promis foarte mult acestui oraș. Vorbesc de varianta de ocolire a municipiului Zalău. Ca să nu intru foarte mult în detalii tehnice, domnul director Neaga a avut și are termen ca până pe 24 mai să fie vizibilă în SICAP procedura lansată de execuție și proiectare pentru centura ocolitoare a municipiului Zalău. Cred că este un obiectiv care a fost așteptat de foarte mult timp. Iată că în acest moment guvernarea PSD a venit și rezolvă această problemă. Până pe 24 mai o veți vedea în SICAP, execuția și proiectarea. Bani sunt, fonduri europene. Este un proiect finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare”, a menționat ministrul.

Ministrul Transporturilor a adăugat faptul că vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea gării din Jibou.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
autostrada transilvania
cnair