Tata Motors și PSA Group neagă o posibilă tranzacție de vânzare a Jaguar Land Rover

Tata Motors și PSA Group neagă o posibilă tranzacție de vânzare a Jaguar Land Rover
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2019

Tata Motors neagă orice intenție de vânzare a Jaguar Land Rover către PSA Group, transmite compania printr-un anunț, contrazicând astfel informațiile publicate de presa britanică care cita surse din interiorul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group susține că „nu se grăbește să cumpere nimic” și poate funcționa ca atare, în timp ce Tata Motors spune că nu confirmă zvonurile din presă. „Generăm lichiditățile necesare pentru a ne plăti viitorul. Dacă o oportunitate va veni, precum Opel-Vauxhall, o vom lua în considerare”, au mai transmis cei de la PSA. Cei de la Tata au precizat că „nu comentăm pe marginea speculațiilor din media. Dar putem confirma că nu există adevăr în aceste zvonuri”.

Informațiile privind o discuție avansată pe marginea unei posibile vânzări a JLR către PSA Group au apărut de mai mult timp, ca o consecință a faptului că situația financiară a Tama Motors nu este una strălucită în acest moment, iar JLR are nevoie de o restructurare. Ulterior, o agenție de presă britanică a anunțat că există negocieri „care avansează rapid”, citând persoane familiare cu acest subiect dar și unele documente care ar trata soluții de integrare post-vânzare a Jaguar Land Rover.

După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni CITEȘTE ȘI După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni

Anterior, s-a vorbit despre intențiile PSA Group, ale CEO-ului Carlos Tavares, de a extinde compania cu branduri care să permită PSA să iasă din Europa mult mai mlt, pentru a nu mai depinde exclusiv de piața din Europa. Printre companiile vizate pentru parteneriate și achiziții erau menționate Fiat Chrysler, General Motors și Jaguar Land Rover.

În ceea ce privește Jaguar Land Rover, o companie care a fost cumpărată de Tata Motors în urmă cu 11 ani și care a fost salvată, într-o primă fază, dintr-o situație destul de incertă, probleme financiare actuale i-au determinat pe cei de la Tata, care au de asemenea dificultăți financiare, să ia în calcul o serie de alternative care să salveze compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
jaguar land rover
vanzare jaguar land rover
tata motors