Ministrul Mediului: Cei care merg cu autobuzul în oraș nu sunt săraci

Ministrul Mediului: Cei care merg cu autobuzul în oraș nu sunt săraci
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Cetățenii care aleg să circule în oraș cu transportul în comun sau pe jos nu sunt săraci, ci le pasă de calitatea aerului din comunitatea în care locuiesc, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Eu nu cred că sunt săraci cei care stau în stațiile de autobuze și așteaptă să vină autobuzul sau tramvaiul sau autobuzul. Nu îi putem considera săraci pe cei care stau acolo. Problema este că se poate pune o amprentă greșită pe aceste categorii de cetățeni din marile orașe care sunt responsabili și care aleg variante alternative pentru deplasarea cu mașina proprie", a afirmat ministrul.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Tanczos a arătat că el merge des cu metroul sau chiar pe jos, scrie Agerpres.

El a spus că la semafor vede multe mașini unde se află un singur om.

"Este o caracteristică pentru mobilitatea bucureșteană, lucru care trebuie să se schimbe. Trebuie să ne asumăm un disconfort, dar trebuie să trecem de această problemă și să ne asumăm și noi un alt comportament în calitate de cetățeni", susține oficialul guvernamental.

Ministrul Mediului a arătat că toate marile orașe din România au o calitate slabă a aerului, cele mai poluate fiind București, Brașov, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca.

"Elementul-surpriză în acest an a fost Clujul, unde s-au văzut efectele măsurilor luate în ultimii ani. S-a văzut o îmbunătățire a calității aerului. Eu înțeleg că măsurile luate de autorități sunt uneori nepopulare, dar alternativele nu există. Trendul este unul singur", a completat oficialul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
autobuz