Ministrul Transporturilor: Vom rezilia contracte dacă nu se mobilizează constructorii, dacă își mai bat joc de subcontractori

Ministrul Transporturilor: Vom rezilia contracte dacă nu se mobilizează constructorii, dacă își mai bat joc de subcontractori
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avertizat duminică, la Târgu Jiu, că va rezilia contractele constructorilor care nu se mobilizează pentru lucrările pe care le au, dar și pentru ca aceștia să nu își mai bată joc de subcontractorii români care își fac treaba, dar nu își primesc banii, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a precizat că datoria sa de ministru este să stea pe șantiere și să vadă că acești constructori se mobilizează, de pe o parte, și, pe de altă parte, să simplifice legislația.

"Domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul CNAIR - n.r.) și-a asumat un număr de kilometri. Datoria mea ca ministru este să stau pe șantiere să văd că acești constructori se mobilizează, dacă nu, reziliem contractele. Pe de altă parte, tot treaba mea ca ministru este să simplific legislația. Dacă nu se înțelege acest lucru, avem nevoie de relaxare legislativă. Bun, constructorii îi mobilizăm noi, dacă nu au înțeles mesajul foarte clar, stau eu pe șantiere și vă spun eu că ei cât timp știu că vine ministrul, ei sunt mobilizați și lucrează. (...) Constructorii se mobilizează, dar ei trebuie să înțeleagă că noi suntem în România și ei trebuie să meargă după ritmul în care îl solicită românii și Ministerul Transporturilor, nu pot să meargă în ritmul lor. Dacă ei nu înțeleg lucrul ăsta, reziliem, trei ani de zile nu mai participă la nicio licitație și mai era și targetul pe care i l-am trasat domnului Narcis Neaga, să facă acea antrepriză, ca în momentul în care reziliem să și intrăm noi la lucru în regie proprie. Pe lângă calitatea lucrărilor, vom mai verifica să nu își mai bată joc de subcontractorii români. Va fi un alt criteriu pe care vom rezilia contracte. Avem constructori care se ocupă numai să facă claim-uri și să ia banii și să subcontracteze, dar nu mai plătesc, deși ei își iau banii de la statul român", a spus Cuc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
razvan cuc
ministerul transporturilor
ministrul transporturilor
lucrari constructii infrastructura
lucrari constructii drumuri
lucrari constructii autostrazi
licitatii publice subcontractare