Visa: Bucureștenii ar putea plăti curând cu cardul transportul în comun

Visa: Bucureștenii ar putea plăti curând cu cardul transportul în comun
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2019

Capitala ar putea introduce în curând plata cu cardul în mijloacele de transport în comun, a declarat Cătălin Crețu, director general Visa pentru România, Croația, Malta și Slovenia, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat că fosta RATB va introduce plata cu cardul bancar în vehicul, dar cu un cost.

"Avem foarte multe sisteme de transport în orașele mari care au introdus diverse tipuri moderne de plată. Cea mai populară este plata cu cardul.Toate aceste orașe ar trebui să-și deschidă sistemul de transport către turiști, dar și către români. Începe și avem încredere că și în București, foarte curând, vom putea să facem plata cu cardul. Este foarte important pentru București să dea drumul la această plată cu cardul, orice card Visa sau MasterCard", a spus Cătălin Crețu.

El a declarat că orașele Oradea și Sibiu sunt deschide către plata contactless cu orice card Visa sau MasterCard din lume.

România 2019: Vaccinul care previne 60% din tipuri de meningite care au provocat decesul unei eleve nu se găsește în țară CITEȘTE ȘI România 2019: Vaccinul care previne 60% din tipuri de meningite care au provocat decesul unei eleve nu se găsește în țară

De asemenea, reprezentanții Visa au afirmat că trebuie o decizie la nivel de instituție publică să investești în acest gen de infrastructură, iar după aceea ea trebuie integrată. Potrivit acestora, tehnologia nu este foarte simplă pentru că nu presupune numai acceptarea plății dar și integrarea cu back office-ul, precum ar fi managementul flotei de autovehicule.

Oficialii Visa nu au dorit să ofere un termen în care plata cu cardul va putea fi efectuată și au precizat că acest anunț va fi făcut de către autorități și de către instituția financiară care va introduce tehnologia. În mod normal în fiecare mijloc de transport ar trebui instalate câte două terminale de plată cu cardul.

"Noi am făcut un studiu la nivel global și ce a reieșit este că agențiile de transport, deci aceste regii, cheltuiesc în medie 14,5 cenți din fiecare dolar pentru încasat fizic și doar 4 cenți pentru fiecare dolar încasat electronic. Deci dacă electronizează această plată își reduc costurile cu aproape de patru ori. Plus nu mai spun ce control, statistică și ce date bogate au despre când se fac plățile. Îți dai seama când sunt fluxurile de plăți cele mai puternice, când se fac cele mai multe plăți, unde, în ce zone", a spus Cătălin Crețu.

viewscnt
Afla mai multe despre
plata cu cardul transport in comun
plata cu cardul ratb
plata cu cardul stb
plata cu cardul autobuz troleibuz tramvai
visa
mastercard