Mitsubishi confirmă că datele privind consumul de carburant al vehiculelor vândute în SUA sunt reale

Mitsubishi confirmă că datele privind consumul de carburant al vehiculelor vândute în SUA sunt reale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2016

Vehiculele vândute de Mitsubishi Motors în Statele Unite începând din 2013 au un nivel al consumului de carburant conform cu nivelul raportat, potrivit unui anunț al producătorului auto japonez, care reduce riscul ca scandalul din Japonia să aibă impact global, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile Mitsubishi Motors au crescut joi cu 8%, înregistrând prima evoluție pozitivă de la izbucnirea scandalului, săptămâna trecută. Chiar și așa, titlurile companiei au pierdut aproape jumătate din valoarea de piață, respectiv 3,7 miliarde de dolari, din cauza temerilor investitorilor legate de costurile care vor fi provocate de despăgubiri și amenzi, scrie News.ro

Mitsubishi Motors a recunoscut că a manipulat rezultatele testelor referitoare la consumul de carburant a patru modele de vehicule mini comercializate pe piața japoneză, inclusiv două produse pentru Nissan Motor ,și a avertizat că și alte modele ar putea să nu respecte reglementările din Japonia.

Compania s-a folosit la testarea consumului veiculelor de standardele americane, unde circulația pe autostrăzi, la viteze mai mari, este un fapt obișnuit, în timp ce în Japonia predomină circulația în orașe, unde mașinile consumă mai mult carburant.

Divizia din America de Nord a Mitsubishi a anunțat că a repetat testele pentru modelele fabricate în intervalul 2013-2017 și că datele referitoare la consumul de carburant sunt corecte.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat preventiv pentru luare de mită CITEȘTE ȘI Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat preventiv pentru luare de mită

America de Nord este una dintre piețele mai mici ale Mitsubishi, reprezentând numai 13% din vânzările globale anuale ale companiei, dar probabilitatea de a plăti amenzi mari și despăgubiri, în cazul unor neconformități, este mult mai mare decât în alte țări.

În Japonia, Mitsubishi ar putea fi obligată să despăgubească clienții pentru cheltuielile mai mari pentru carburanți și guvernul pentru scutirile de taxe acordate pentru automobilele ecologice.

De asemenea, impactul asupra vânzărilor este mare. Mitsubishi a anunțat în această săptămână că a înregistrat o scădere la jumătate a comenzilor, de la izbucnirea scandalului.

Compania a oprit vânzările celor patru modele afectate de scandal. În acest scandal sunt implicate 625.000 de automobile RVR, Outlander, Pajero și Minicab MiEV.

Ministerul japonez al Transporturilor a anunțat joi că intenționează să măsoare săptămâna viitoare eficiența consumului tuturor vehiculelor fabricate de Mitsubishi și va anunța rezultatele pentru primele patru modele în luna iunie.

Instituția a înființat și o comisie pentru analizarea datelor referitoare la eficiența consumului declarate de toți producătorii auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi motors
consum de carburant