Veniturile PSA Peugeot Citroen au scăzut la 13 mld. euro în primul trimestru, pe fondul reducerii cererii din China

Veniturile PSA Peugeot Citroen au scăzut la 13 mld. euro în primul trimestru, pe fondul reducerii cererii din China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2016

Veniturile PSA Peugeot Citroen s-au redus cu 1,4% în primul trimestru raportat la perioada similară a anului trecut, la 13 miliarde de euro, în condițiile în care producătorul auto francez se confruntă cu scăderea cererii în China, a doua mare piață de desfacere a grupului în afara Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La un curs de schimb constant, veniturile celui de-al doilea mare producător auto european au crescut cu 1,5%, potrivit raportului financiar al PSA. Veniturile diviziei auto au urcat cu 1,9% la un curs constant, până la nivelul de 8,79 miliarde de euro, în timp ce Faurecia, divizia producătoare de echipamente pentru industria auto, a raportat o creștere de 1,6%, la 4,65 miliarde de euro.

Vânzările globale sub mărcile grupului s-au situat la 699.802 de mașini, în coborâre cu 1,7% comparativ cu primul trimestru din 2015, pe fondul scăderii cu aproape 18% a livrărilor pe piața chineză, până la un volum de 152.662 de mașini.

Creșterea de 5,9% înregistrată în Europa, până la 464.904 de unități, a atenuat declinul din China și alte piețe emergente.

Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante CITEȘTE ȘI Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante

Grupul nu raportează profitul trimestrial. PSA a revenit pe profit în 2015, după pierderi de peste 500 milioane euro în anul anterior, pe fondul reducerii costurilor și a discounturilor acordate cumpărătorilor de mașini și în contextul productivității în creștere. Veniturile grupului au crescut cu 6%, la 54,68 miliarde euro, în pofida unui avans de doar 1,2% al vânzărilor globale, la 2,973 milioane vehicule, de la  2,938 milioane vehicule în 2014.

Constructorul auto francez vizează creșterea veniturilor cu 10% până în 2018 prin lansarea de noi modele, inclusiv modele electrice, hibride și un vehicul pickup, potrivit planului strategic pe cinci ani prezentat la începutul lunii.

Autoritățile anti-fraudă din Franța au percheziționat săptămâna trecută birourile PSA, în cadrul unei investigații declanșate anul trecut pe fondul scandalului emisiilor poluante de la Volkswagen. Acțiunea autorităților anti-fraudă a fost declanșată după ce testele de mediu au relevat anomalii în cazul a trei vehicule produse de PSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa peugeot citroen
venituri
vanzari
china
cerere
scadere