Germania vrea să investească 1,2 miliarde de euro, în parteneriat cu producătorii auto, pentru creșterea vânzărilor de mașini electrice

Germania vrea să investească 1,2 miliarde de euro, în parteneriat cu producătorii auto, pentru creșterea vânzărilor de mașini electrice
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2016

Guvernul Germaniei a ajuns la un acord cu producătorii auto privind acordarea unor stimulente financiare pentru cei care doresc să cumpere autovehicule electrice, investiția totală în acest scop urmând să fie de 1,2 miliarde de euro, a anunțat ministrul german de Finanțe Wolfgang Schaeuble, la o conferință în Berlin, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cumpărătorii de mașini electrice vor primi o subvenție individuală de până la 4.000 de euro, în timp ce persoanele care optează pentru modele hibrid vor primi maximum 3.000 de euro. Jumătate din subvenție va fi suportată de industria auto.

Programul ar urma să înceapă în mai, dacă va fi aprobat de Parlament.

Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto CITEȘTE ȘI Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto

Autoritățile germane au ca obiectiv creșterea numărului de mașini electrice înmatriculate în Germania la 1 milion, până în 2020, dar deocamdată nu au reușit să convingă prea mulți șoferi să renunțe la alternativele mai poluante, dar mai ieftine.

Potrivit datelor Biroului german de înmatriculări auto, anul trecut au fost înregistrate 23.500 de autovehicule electrice și hibrid plug-in (cu baterii reîncărcabile la o sursă externă de energie) în Germania, din care doar 12.300 erau integral electrice. În total, numărul de astfel de mașini era de circa 50.000 la finele anului trecut, foarte departe de obiectivul stabilit de autorități pentru 2020.

Pe lângă acordarea acestor subvenții, guvernul german plănuiește să finanțeze construirea puncte de alimentare pentru vehicule electrice și să impună autorităților locale înlocuirea treptată a flotei auto cu una formată integral din modele electrice.

Problemele grupul Volksawgen, acuzat de falsificarea testelor de mediu, au accelerat eforturile autorităților de a sprijini dezvoltarea pieței de mașini electrice. Producătorul german a recunoscut că a instalat dispozitive care maschează nivelul emisiilor pe aproximativ 11 milioane de automobile la nivel mondial, în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
hibrid
masini electrice
wolfgang schaeuble
stimulent
subventie
investitii
volkswagen