NASA a anunțat că noua sa rachetă nu va fi gata pentru a porni spre Lună anul viitor

NASA a anunțat că noua sa rachetă nu va fi gata pentru a porni spre Lună anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2019

National Aeronautics and Space Administration (NASA) a transmis că noua sa rachetă nu va fi gata pentru a porni spre Lună anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Administratorul Jim Bridentine a declarat că agenția ia în considerare schimbarea cu o rachetă comercială pentru a menține iunie 2020 ca dată de lansare, potrivit NBC.

Bridenstine a spus unui comitet al Senatului american că este nevoie de două rachete private, una pentru lansarea capsulei Orion cu echipaj și a modului spațial european al acesteia, cealaltă, pentru o etapă avansată, scrie News.ro.   

Uber va plăti 20 de milioane de dolari pentru închiderea unui proces cu șoferii, care durează de șase ani CITEȘTE ȘI Uber va plăti 20 de milioane de dolari pentru închiderea unui proces cu șoferii, care durează de șase ani

Orion ar trebui să se atașaseze celeilalte aflate pe orbita Pământului, înainte de a pleca spre Lună.

În prezent, Orion nu are capacitatea de a se conecta cu nimic pe orbită. Această echipare a capsulei ar trebui făcută până anul viitor pe vremea aceasta, a mai spus el.

Bridenstine a precizat că pentru această opțiune este nevoie de mai mulți bani din partea Congresului.

NASA se folosește deja de companii private pentru a face transporturi pe Stația Spațială Internațională.

Săptămâna trecută, o misiune a SpaceX s-a încheiat cu succes și compania ar putea primi curând permisiunea de a transporta astronauți.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
luna