Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene

Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2019

VW Golf 8, unul dintre cele mai așteptate automobile europene, va ajunge cu întârziere la clienți, ca urmare a unei decizii de amânare a lansării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii Volkswagen au decis să nu mai prezinte modelul Golf 8 la Frankfurt, ci să se concentreze pe modelul electric ID. Neo, al cărui nume ar putea fi diferit la momentul lansării. Golf 8 trebuia să aibă premiera în septembrie, la salonul auto din Frankfurt, și să fie lansat pe piață în lunile următoare, octombrie sau noiembrie. Potrivit noii decizii, a opta generație a celui mai vândut automobil din Europa va sosi abia în 2020, iar la salon va fi prezent doar modelul electric cu dimensiuni comparabile.

Surse interne citate de jurnaliștii germani de la Bild susțin că este vorba despre o întârziere generată de funcțiile digitale care urmează a fi disponibile pe Golf, care nu ar fi gata pentru lansare, știut fiind că marca germană a folosit modelul compact pentru a “democratiza” multe din tehnologiile avansate existente astăzi pe toate mașinile, după ce ele fuseseră introduse ca tehnologii high-tech pe modele de top.

Mașina ar trbeui să fie echipată cu unele dintre cele mai avansate sisteme de control digital, inclusiv cele care contribuie la un nivel de autonomie relativ ridicat. De asemenea, conectivitatea viitoarei generații va fi una dintre cele mai avansate de pe piață.

CEO-ul Skoda susține în continuare că mai sunt 4 țări în calcul pentru viitoarea fabrică din Europa de Est CITEȘTE ȘI CEO-ul Skoda susține în continuare că mai sunt 4 țări în calcul pentru viitoarea fabrică din Europa de Est

Reprezentanții companiei nu au confirmat motivele tehnice ale amânării, ei confirmând însă amânarea, spunând că vor să evite perioada dinaintea Crăciunului, când vânzările sunt slabe.

Jurgen Stackmann a spus pentru Automotive News că schimbarea datei de lansare are doar criterii de vânzări. În același timp, șeful vânzărilor VW a precizat că Golf 8 va fi prezentat în premieră după Frankfurt, pentru ca modelul să se bucure de exclusivitatea pe care o merită.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
golf
golf 8
lansare golf 8
golf electric
id neo