Nicolae Robu a inaugurat sistemul de închiriere gratuită de trotinete electrice; 25 trotinete sunt puse la dispoziție

Nicolae Robu a inaugurat sistemul de închiriere gratuită de trotinete electrice; 25 trotinete sunt puse la dispoziție
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2019

Primăria Timișoara a inaugurat, luni, sistemul de închiriere gratuită a 25 de trotinete electrice cumpătare de municipalitate cu 125.000 de lei, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotinetă a fost folosită de primarul Nicolae Robu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Iată inaugurăm astăzi al șaptelea subsistem al sistemului de transport public al Timișoarei. Avem tramvaie, troleibuze, autobuze, minibuze, biciclete, vaporașe, și, începând de astăzi, trotinete. Acest sistem se cheamă TrotTM și cuprinde pentru început 25 de trotinete și trei stații. Am gândit că cel mai potrivit este să începem cu funcționarea și a unui astfel de sistem în zona studențească și avem o stație aici în mijlocul Complexului Studențesc, a doua stație la Universitatea de Vest și o a treia la Universitatea Politehnica, la grupul de facultăți electrice”, a declarat Nicolae Robu.

ITP-ul nu va mai fi obligatoriu pentru mașinile casate în programul Rabla CITEȘTE ȘI ITP-ul nu va mai fi obligatoriu pentru mașinile casate în programul Rabla

Edilul a anunțat că urmează să mai cumpere alte 100 de trotinete electrice, scrie News.ro.

”Sunt 25 de trotinete în sistem pentru început, dar ne-am propus ca în acest an să mai cumpărăm încă 100. Vom vedea și care e gradul de utilizare, desigur avem așteptări ca el sa fie foarte ridicat pentru că altfel nici nu am fi făcut această investiție. Trotinetele pot merge cu 25 km/h și au autonommie de 30 de kilometri. Ele sunt luate gratuit de către utilizatori, în baza cardului de abonat, într-un fel sau altul, inclusiv cu regim studențesc la Societatea de Transport Public Tinișoara. Studenții și elevii, după cum se știe deja, au din 2013 gratuitate pe toate mijloacele de transport public din Timișoara”, a mai spus Robu.

Pentru a folosi trotinetele, doritorii trebuie să aibă un card emis de Societatea de Transport Public Timișoara, iar cu ajutorul aplicației dedicate, care funcționează în sistemele iOS și Android, vor putea ridica trotinetele din stații.

Consilierul edilului, Cătălin Iapă, a explicat cum se folosește aplicația TroTM pentru preluarea trotinetelor.

”Pentru a avea cont în aplicație, trebuie să avem un card de la RATT și să îl introducem în aplicație, alături de alte date personale cum ar fi nume, prenume”, a explicat Cătălin Iapă.

Cele 25 de trotinete electrice au o autonomie de 30 de kilometri și pot rula cu până la 25 de kilometri pe oră. Stațiile în care vor fi amplasate trotinetele se află, pentru început, în zona Complexului Studențesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae robu
trotonete electronice