EasyJet acuză Brexitul pentru perspectivele slabe; acțiunile au scăzut cu 7% în urma informației

EasyJet acuză Brexitul pentru perspectivele slabe; acțiunile au scăzut cu 7% în urma informației
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2019

Operatorul aerian low-cost EasyJet a avertizat luni că cererea și prețurile au de suferit din cauza incertitudilor legate de Brexit și a perspectivei economice slabe, informații care au provocat scăderea acțiunilor companiei britanice cu 7%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EasyJet a anunțat că în prima jumătate a anului fiscal va înregistra pierderi de 275 de milioane de lire sterline (359 milioane dolari), confirmând estimările inițiale, anticipând în schimb o creștere de 7,3% a veniturilor în perioada încheiată în martie, la circa 2,34 miliarde de lire, scrie News.ro.

Cu toate acestea, veniturile pe scaun, la curs valutar constant, ar fi scăzut cu aproximativ 7,4%, iar compania anticipează randamente scăzute ale biletelor în toată Europa, spre deosebire de estimările din noiembrie.

Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut CITEȘTE ȘI Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut

”Pentru a doua jumătate a anului, anticipăm activități scăzute în Marea Britanie și Europa, din cauza incertitudinilor macroeconomice și numeroaselor întrebări fără răspuns legate de Brexit”, a declarat directorul general al Easyjet, Johan Lundgren.

Acțiunile Easyjet au scăzut cu 7%, înregistrând cele mai mari pierderi în cadrul indicelui blue chip al bursei din Londra, influențând negativ și acțiunile celorlalte companii aeriene. Tilurile IAG, proprietara British Airways, au coborât cu 1,8%, iar cele ale Ryanair au scăzut cu circa 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
brexit