Nicușor Dan anunță linia de tren metropolitan Gara de Nord-Pipera-Gara Obor

Nicușor Dan anunță linia de tren metropolitan Gara de Nord-Pipera-Gara Obor
scris 2 aug 2022

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că ar dori să dea în folosință, în 2023, o nouă linie de tren metropolitan și anume Gara de Nord - Pipera - Gara Obor.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord - Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem același lucru, asta este linia de Ploiești care este modernizată, vrem să facem același lucru până la Periș, care este limita administrativă a județului Ilfov, până unde avem competență, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (...) S-a dat recent o ordonanță de urgență pentru protocoalele pe care autoritățile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Așteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârșitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol. Există zone din București în care liniile sunt modernizate. Lipsesc niște peroane, inclusiv în zona Pipera și modernizarea acestor stații intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcționa și azi. Și mai lipsește acest parteneriat”, a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Ministrul Transporturilor anunță începerea licitației pentru proiectarea și execuția a trei loturi din autostrada Sibiu-Făgăraș. Lucrările vor dura trei ani CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor anunță începerea licitației pentru proiectarea și execuția a trei loturi din autostrada Sibiu-Făgăraș. Lucrările vor dura trei ani

Edilul a mai anunțat că a fost făcut un studiu de fezabilitate care „descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construirea peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni”.

„Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul”, a adăugat edilul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren metropolitan
nicușor dan