Nicușor Dan: Am mers aseară cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu, nu era aer condiționat. Am vorbit cu directorul STB și s-a declanșat o anchetă internă privind cazurile în care șoferii STB nu dau drumul la aer condiționat

Nicușor Dan: Am mers aseară cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu, nu era aer condiționat. Am vorbit cu directorul STB și s-a declanșat o anchetă internă privind cazurile în care șoferii STB nu dau drumul la aer condiționat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat că a mers duminică seară cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu și nu era aer condiționat. El a precizat că a vorbit cu directorul STB și s-a declanșat o anchetă internă privind cazurile în care șoferii STB nu dau drumul la aer condiționat. Nicușor Dan a mai arătat că sunt două probleme, prima fiind că au mai multe vehicule fără instalație de aer condiționat, iar pe partea de tramvaie a fost un experiment, s-au montat mai multe instalații de aer condiționat și unul sau două au luat foc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piața Unirii la Chirigiu, nu era aer condiționat. Era un tramvai care nici nu avea instalație de aer condiționat”, a spus primarul Capitalei, întrebat când a circulat ultiam oară cu mijloacele de transport în comun din Capitală, unde în multe cazuri șoferii nu dau drumul la aerul condiționat, scrie News.ro.

FOTO Volkswagen lansează în teste prima flotă de mașini autonome ID.Buzz CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen lansează în teste prima flotă de mașini autonome ID.Buzz

Primarul Capitalei a afirmat că se confruntă cu două probleme, prima fiind cî au mai multe vehicule fără instalație de aer condiționat. ”Asta se va rezolva pe autobuze, troleibuze, în momentul în care vor veni cele 100 de troleibuze Solaris și cele 100 de autobuze electrice”, a spus primarul Nicușor Dan.

El a menționat că pe partea de tramvaie e dificil. ”A fost un experiment, s-a montat pe 30 de tramvaie instalație de aer condiționat și unul sau două au luat foc, deci nu a fost soluția cea mai potrivită și este și foarte costisitoare”, a explicat edilul, arătând că soluția este accelerarea achiziției de tramvaie noi.

”Am avut discuții cu mai mulți finanțatori, sunt și bani europeni, o să iasă ghidurile în această toamnă, sunt relativ optimist, bani europeni și pentru că suntem exceptați de la plafon putem să compensăm cu împrumuturi”, a spus Nicușor Dan.

Despre cazurile în care șoferii nu dau drumul la aerul condiționat, Nicușor Dan a spus că a vorbit cu directorul STB și s-a declanșat o anchetă internă.

VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW Motorrad lansează ochelarii inteligenți, cu afișaj de date

”Este posibil ca, din anumite motive, aerul condiționat să fie în stare de funcționare și el să nu fie pornit. În niciun caz nu este voința mea, a politicului, sau a directorului STB, să facă această economie”, a explicat primarul.

Despre bănuiala că șoferii STB ar lua din combustibil, primarul Capitalei a spus: ”Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcționeze societatea de transport public. Este o anchetă internă și o să vă comunicăm rezultatele”, a mai spus Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvaiul 32
primarul capitalei
nicușor dan