Nissan își schimbă poziția și spune că ar putea amâna închiderea uzinei din Spania

Nissan își schimbă poziția și spune că ar putea amâna închiderea uzinei din Spania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iul 2020

Șeful operațiunilor industriale Nissan din Spania, Frank Torres, a declarat jurnaliștilor din Spania că planurile companiei în ce privește uzina din Barcelona s-ar putea schimba, parțial, și că închiderea ar putea fi amânată pentru 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul Nissan pentru operațiuni industriale, Frank Torres, a avut o întâlnire cu sindicatele din uzina companiei din Brcelona, acestea fiind nemulțumite de decizia de închidere a fabricii. Declarațiile făcute de Torres la finalul întâlnirilor arată că uzina ar putea să nu se închidă mai devreme de iunie 2021, față de termenul inițial decembrie 2020. Angajații uzinei au declanțat acțiuni sindicale pentru a protesta, iar directorul Nissan a participat la negocieri, cerându-le acestora să revină la lucru, la finalul vacanței de vară. Torres le-a promis sindicaliștilor că nu vor fi făcute concedieri în 2020, dacă sunt de acord să încheie un acord.

Jurnaliștilor, Frank Torres le-a explicat că Nissan nu are nicio ofertă certă pentru preluarea uzinei din partea altor constructori, așa cum susțineau sindicaliștii. Există în schimb un „interes” asupra uzinei și spune că au fost inițiate discuții preliminare, dar este nevoie de timp și de „pace socială” pentru ca aceste discuții să evolueze.

Amplă rechemare Hyundai Santa Fe în România: peste 5.000 de vehicule merg în service din cauza riscului de incendiu CITEȘTE ȘI Amplă rechemare Hyundai Santa Fe în România: peste 5.000 de vehicule merg în service din cauza riscului de incendiu

Amânarea închiderii până la finalul lunii iunie 2021 a apărut ca urmare a propunerilor făcute de guvernul spaniol, care a cerut timp pentru găsirea unui investitor. Ulterior, discuțiile au luat în calcul inclusiv prelungirea cel puțin până în 2022 a activității uzinei. Frank Torres a spus că există loc de negocieri inclusiv din acest punct de vedere. Singura condiție pusă în acest moment de șefii Nissan a fost aceea de încheiere a unui acord cu sindicatele.

După revenirea la activitate, uzina ar urma să producă în continuare pickup-urile Nissan Navara și Renault Alaskan, precum și van-ul -NV200, dat fiind faptul că Mercedes a oprit producția propriului pickup, X Class. Aceste modele erau planificate să fie relocate în Africa de Sud și, respectiv, în Franța.

Nissan a anunțat în luna iunie că intenționează să închidă mai multe facilități la nivel global, între care și uzina din Spania, pentru a-și rentabiliza activitățile de producție. Decizia a creat nervozitate în rândul autorităților spaniole, dar mai ales în rândul sindicatelor din uzină.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
uzina nissan spania
fabrica navara
renault alaskan