Nissan Motor va vinde vehicule electrice dezvoltate în China, la nivel global

Nissan Motor va vinde vehicule electrice dezvoltate în China, la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

Nissan Motor a anunțat că va vinde vehicule electrice dezvoltate în China, la nivel global, în timp ce a încheiat și un acord cu cea mai mare universitate a țării pentru a mobiliza resursele locale și a accelera cercetarea și dezvoltarea în domeniul electrificării vehiculelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto japonez ia în considerare să exporte gama de vehicule existente cu motor cu ardere internă și viitoarele mașini pur electrice și hibride plug-in fabricate și dezvoltate în China pe piețele internaționale, a declarat Masashi Matsuyama, vicepreședinte Nissan Motor și președinte Nissan China, scrie News.ro.

Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Germania nu mai subvenționează achizițiile de vehicule electrice

Nissan se gândește să vizeze aceleași piețe ca rivalii chinezi precum BYD, a spus el.

Compania se alătură mărcilor străine, inclusiv Tesla, BMW și Ford, care își extind exporturile de mașini fabricate în China pentru a exploata costurile de producție mai mici ale țării și pentru a crește capacitatea de utilizare a fabricilor lor.

China a reprezentat puțin peste o cincime din vânzările globale ale Nissan, de aproximativ 2,8 milioane de vehicule, în primele 10 luni ale anului, în scădere față de peste o treime în aceeași perioadă a anului trecut.

Producătorii de automobile japonezi s-au confruntat cu o provocare severă de vânzări în acest an în China, cea mai mare piață auto din lume, din cauza popularității mărcilor autohtone și a concurenței puternice în privința prețurilor, pe fondul trecerii rapide către vehiculele electrice.

Nissan a anunțat că va înființa anul viitor un centru de cercetare comun cu cea mai importantă Universitatea Tsinghua din China, concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea vehiculelor electrice, inclusiv pe infrastructura de încărcare și reciclarea bateriilor.

”Sperăm că această colaborare ne va ajuta să obținem o înțelegere mai profundă a pieței chineze și să dezvoltăm strategii care să răspundă mai bine nevoilor clienților din China”, a declarat președintele și directorul general al Nissan, Makoto Uchida, într-un comunicat.

Lansarea centrului de cercetare este o extensie a eforturilor comune de cercetare pe care compania le-a avut cu Tsinghua din 2016, care s-au concentrat pe mobilitatea inteligentă și tehnologia de conducere autonomă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
vehicule electrice