VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa

VIDEO Brandul chinezesc MG, în România. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2023

România este a 23-a piață europeană și a 9-a țară din centrul și estul Europei în care intră marca MG Motor, după lansarea operațiunilor din regiune în Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Republica Cehaă, Slovacia, Macedonia și Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începerea vânzarilor de automobile MG în țară a fost oficializată prin semnarea contractului de distribuție dintre MG Motor Europe și importatorul român Quantum Auto Max.

La începutul lunii, Profit.ro a anunțat că Rădăcini Motors este primul dealer auto din România care a început vânzarea mașinilor MG, intrate în Europa de mai mulți ani și care își extind treptat activitățile către estul regiunii.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Primul showroom auto al mărcii MG, deja foarte populară în țările din estul Europei, a fost deschis de Rădăcini Motors, pe bulevardul Iuliu Maniu. Mașinile sunt disponibile pentru comandă și pe site-ul companiei, care mai vinde și mărcile Citroen, Opel, Mazda, Suzuki, Cadillac, VW, Honda și Skoda.

Ryanair - acuzată că impune o nouă taxă ascunsă. Pasagerii, revoltați că li se cer bani în plus CITEȘTE ȘI Ryanair - acuzată că impune o nouă taxă ascunsă. Pasagerii, revoltați că li se cer bani în plus

Rădăcini are un istoric cunoscut ca dealer al mărcii Opel, devenind ulterior dealer multimarcă.

Primele modele MG care pot fi comandate la dealerii Rădăcini sunt MG eHS PHEV, MG HS, un model cu motorizare cu combustie, MG ZS, de asemenea cu motor termic, și celebrul deja MG 4, un automobil electric care a ajuns în 2023 în topul celor mai vândute automobile electrice din Europa. Prețul acestuia este unul extrem de competitiv, acesta fiind și motivul popularității sale.

Cel mai ieftin model MG disponibil pe piața din România, conform datelor analizate de Profit.ro, este MG ZS, echipat cu motor pe benzină, de 106 CP, de 1.5 litri, care costă 18.450 euro, preț de listă, sau 15.850 euro, cu vouchere Rabla. MG ZS va fi disponibil și cu propulsie electrică, o versiune care se vinde deja în alte țări.

Piața auto a stagnat, dar mai multe mărci, inclusiv Dacia, au avut vânzări în scădere CITEȘTE ȘI Piața auto a stagnat, dar mai multe mărci, inclusiv Dacia, au avut vânzări în scădere

Modelul electric MG 4 are dimensiuni specifice clasei compacte și dispune de baterii cu capacități între 51 kWh și 77 kWh. Cea mai mică autonomie oferită este de 350 km, în timp ce puterea motorului ajunge la 204 CP. Una dintre caracteristicile apreciate la acest model este nivelul ridicat de echipamente de asistență, comparabil cu mașini europene mult mai scumpe.

Prețul de listă la Rădăcini Motors este 36.400 euro, cu un nivel de aproximativ 25.000 de euro, cu Rabla Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
mg romania
mg vanzari
modele mg
mg 4 electric