Noi reguli la dovezile înlocuitoare, cu drept de circulație, ale permisului auto

Noi reguli la dovezile înlocuitoare, cu drept de circulație, ale permisului auto
scris 27 mar 2020

Parchetul General a transmis că dovezile înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere vor fi prelungite automat, iar șoferii nu trebuie să depună o cerere. Măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

”La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire”, a transmis, vineri, Parchetul General.

ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA

Potrivit instituției, din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță, scrie News.ro.

”Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.  Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române”, a mai transmis Parchetul General.

viewscnt
Afla mai multe despre
permis conducere
politia romana