Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Reșița, Giurgiu și Satu Mare

Noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Reșița, Giurgiu și Satu Mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2019

Un număr de 14 noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi instalate în municipiile Reșița, Giurgiu și Satu Mare, acestea fiind finanțate din Fondul pentru Mediu. Cererile pentru finanțare în cadrul acestui program mai pot fi depuse de municipiile reședință de județ până în 13 decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Ministerului Mediului, Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat, joi, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ, scrie News.ro.

Uber lansează un nou instrument pentru pasageri și șoferi CITEȘTE ȘI Uber lansează un nou instrument pentru pasageri și șoferi

Astfel, în cadrul acestui program, Primăria municipiului Reșița va beneficia de o finanțare de 936.149 de lei, pentru montarea a cinci stații de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, Primăria municipiului Giurgiu de suma de 760.000 de lei, pentru montarea a patru stații de reîncărcare cu 8 puncte reîncărcare rapidă echivalente, iar Primăria municipiului Satu Mare de suma de 950.000 de lei, pentru montarea a cinci stații de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel național.

”Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea rețelei naționale de alimentare a mașinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilității, vom putea să scoatem poluarea din orașe și să ne bucurăm toți de un mediu mai curat”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, citat în comunicatul transmis de instituție.

Potrivit sursei citate, unitățile administrativ-teritoriale care sunt reședință de județ și care încă nu au reușit să depună un dosar de finanțare pot face acest lucru până în 13 decembrie.

Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale - reședințe de județ și municipiul București, iar suma alocată sesiunii de finanțare este de 92 de milioane de lei. Finanțarea se acordă în procent de maximum 90 din cheltuielile eligibile și nu mai mult de 190.000 de lei pentru instalarea unei stații de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcție de numărul de locuitori aferent, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

viewscnt
Afla mai multe despre
stații de reîncărcare
vehicule electrice