Metrorex a implementat sistemul de plată contactless în nouă stații de metrou

Metrorex a implementat sistemul de plată contactless în nouă stații de metrou
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2019

Accesul la metroul din București se poate face, începând de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitentă. Soluția a fost implementată în nouă stații de metrou, iar în următoarele două-trei luni va fi implementat în toate stațiile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Metrorex și Banca Comercială Română au implementat noua soluție de plată cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultimă generație, ceea ce face ca acceptarea la plată și deblocarea porților de acces de la turnicheți să fie extrem de rapidă, scrie News.ro.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înștiințarea de “Acces liber”. Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei și nu există comisioane bancare.

VIDEO Motorola reinventează Razr sub forma unui smartphone pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO Motorola reinventează Razr sub forma unui smartphone pliabil

În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

“Este realmente o bucurie să putem oferi călătorilor noștri, la cea de-a 40-a aniversare a Metroului bucureștean, un sistem de acces inteligent, ca parte integrantă a strategiei noastre de modernizare a condițiilor de exploatare. Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem că rapiditatea nu implică numai călătoria în sine, ci tot ceea ce înseamnă experiența cu metroul: de la intrarea în stație și până la sosirea la destinație. Eforturile noastre de îmbunătățire a acestei experiențe vor continua”, a declarat Mariana Miclăuș, Director General Metrorex.

“Un oraș cu adevărat inteligent are nevoie, în mod obligatoriu, de acces simplu și modern la metrou. Soluția a fost construită, implementată și testată de colegii mei din BCR împreună cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mândri să putem contribui la  dezvoltarea sistemului de plată contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din București”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

Soluția a fost construită având la bază arhitectura de funcționare reglementată de VISA și Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două mărci să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în stațiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 si 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăvești, fiind accesibil la toate porțile de acces din aceste stații. În următoarele două-trei luni, sistemul va fi implementat în toate stațiile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
contactless