Norvegia își consolidează poziția de lider pe piața vehiculelor electrice

Norvegia își consolidează poziția de lider pe piața vehiculelor electrice
scris 3 ian 2019

Aproape o treime dintre mașinile noi vândute anul trecut în Norvegia au fost vehicule pur electrice, un nou nivel record, în condițiile în care statul nordic se pregătește să renunțe până în 2025 la vânzarea mașinilor pe benzină și motorină, transmite Reuters.

Pentru reducerea poluării și a emisiilor de carbon, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea stațiilor de încărcare și parcările din centrul orașelor sunt gratuite, în timp ce liniile pentru autobuze pot fi folosite de mașinile electrice, scrie Agerpres.

Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă CITEȘTE ȘI Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă

Federația Rutieră Norvegiană (NRF) a informat că mașinile electrice au reprezentat anul trecut 31,2% din totalul înmatriculărilor noi, de la 20,8% în 2017, și doar 5,5% în 2013.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vehicule electrice
norvrgia