Noul Citroen C3 electric, intrat pe segmentul pe care până acum s-a aflat singură Dacia Spring, a dat lovitura

Noul Citroen C3 electric, intrat pe segmentul pe care până acum s-a aflat singură Dacia Spring, a dat lovitura
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 dec 2023

Modelul electric eC3 lansat de Citroen, pe segmentul pe care până acum s-a aflat singură Dacia Spring, pare că se bucură de un succes important, la scurt timp după lansarea sa. Compania susține că are deja un număr mare de comenzi pe cele mai importante 10 piețe ale sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un total de 5,6 milioane de unități vândute cu primele generații, modeluL C3 a devenit electric odată cu noua generație, care a fost lansată în acest an, la un preț care a generat probleme pe aproape toate segmentele de mașini electrice, pentru competitori. Mai exact, versiunea de lansare, cea mai ieftină în acest moment, costă 23.300 de euro, un preț foarte apropiat de cel pe care îl are versiunea superioară, de 65 CP, a lui Spring.

FOTO Anunț cu o promisiune - Culoarele unice pentru transportul public din Nordul Capitalei au fost finalizate, doar 3 minute o călătorie cu autobuzul de la Piața Presei până la Arcul de Triumf CITEȘTE ȘI FOTO Anunț cu o promisiune - Culoarele unice pentru transportul public din Nordul Capitalei au fost finalizate, doar 3 minute o călătorie cu autobuzul de la Piața Presei până la Arcul de Triumf

Versiunea mai bine echipată, Max, ajunge la 27.800 de euro, un preț la fel de bun, dacă comparăm cu celelalte modele din segmentul entry, inclusiv pentru modele din grupul Stellantis. Din acest motiv, nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Stellantis anunță 10.000 de comenzi înregistrate pentru acest model, în doar două luni de la lansarea pe piață. Secretul care stă în spatele acestui succes nu este doar prețul, ci și metoda originală de comandă: clienții nu au fost nevoiți să plătească niciun avans, ci doar să încheie contractul de precomandă.

Ulterior, după cum explică Citroen, dealerii îi vor contacta pe cei care au lansat precomanda și vor încheia contractele de comandă fermă. Compania mai spune că aceștia vor primi informații exclusive despre mașină, cel mai probabil urmând să fie nevoiți la acel moment să plătească un avans. Întreg procesul este disponibil în condițiile amintite doar până pe 31 ianuarie 2024.

Dacia scade surprinzător în Germania. Toată piața a intrat în declin din cauza mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Dacia scade surprinzător în Germania. Toată piața a intrat în declin din cauza mașinilor electrice

Printre echipamentele pe care le primesc clienții care comandă acum una dintre cele două versiuni se numără suspensiile Citroen Advanced Confort, sistemul Head Up Display, unic în segmentul B, și sistemul de infotainment My Citroen Play. În zona de asistență sunt anunțate sistemele Active Safety Brake, Cruise Control, Active Crossing Alert, detectarea benzii, recunoașterea semnelor de circulație, monitorizarea șoferului, faruri cu LED. Versiunea Max are în plus o serie de detalii estetice, precum plafonul negru lucios, display de 10,25 inci și charger wireless pentru telefon.

Potrivit datelor Citroen, 56% dintre cele 10.000 de comenzi au fost făcute pentru versiunea cea mai ieftină, de 23.300 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen e-c3
citroen c3 electric
comenzi c3 electric