Dacia anunță un nou pilot celebru pentru Dakar: campionul din 2023

Dacia anunță un nou pilot celebru pentru Dakar: campionul din 2023
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 dec 2023

Echipa Dacia care va participa în 2025 în Raliul Dakar va avea încă un pilot renumit, pe lângă celebrul Sebastian Loeb. Compania a anunțat că a semnat contractul cu Nasser Al-Attiyah care va participa încă din acest an la testele Dacia. Nasser este campionul en-titre al Raliului Dakar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Dacia va participa la Dakar, cu doi piloți celebri la volan, inclusiv o femeie

Pilotul de raliuri qatarez Nasser Al-Attiyah, cunoscut pentru cele cinci titluri ale sale de campion în Dakar, inclusiv cel de anul acesta, precum și pentru cele trei titluri de campion în diferitele versiuni ale WRC și în Cupa FIA de Cross-Country, va face parte din echipa Dacia care va participa în cel mai cunoscut raliu din lume, Dakar.

CFR Călători umblă cu „trenul vopsit”: în România vor fi mai multe Intercity-uri, dar mai lente și mai scumpe CITEȘTE ȘI CFR Călători umblă cu „trenul vopsit”: în România vor fi mai multe Intercity-uri, dar mai lente și mai scumpe

Chiar dacă prima participare va avea loc în ediția din 2025, Nasser Al-Attiyah se va alătura echipei Dacia încă din 2024, pentru a începe testele cu mașinile Dacia. El va fi însoțit la Dacia de copilotul Mathieu Baumel. De asemenea, Nasser Al-Attiyah va participa cu Dacia și în Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC).

Compania nu a anunțat încă modelul cu care va participa în Dakar, dar este de așteptat ca acesta să fie Duster, un model care abia a avut premiera mondială și care va începe producția de serie în primăvara anului viitor.

Duster va fi produs, pentru prima dată în istorie, în două fabrici din Europa CITEȘTE ȘI Duster va fi produs, pentru prima dată în istorie, în două fabrici din Europa

În urmă cu câteva luni, Dacia i-a prezentat pe Sebastian Loeb și Cristina Gutierrez Herrero, ceilalți doi piloți care vor conduce mașinile Dacia, alături de copiloții lor, Fabian Lurquin și Pablo Moreno Huete.Dacia anunță că țintește câștigarea Raliului Dakar, cu unul din cele trei echipaje.

Mașinile Dacia vor folosi pe parcursul etapelor de raliu benzină sintetică, produsă de Aramco. Cele trei echipaje vor testa mașinile în 2024 pe probleme din Raliul Marocului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia dakar
dacia duster dakar