Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu în primele 9 luni este în creștere

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu în primele 9 luni este în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2015

Aproximativ 7,037 milioane persoane au tranzitat cele două aeroporturi din București în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 11,43% față de aceeași perioadă din anul anterior, a anunțat, marți, într-un comunicat, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În intervalul ianuarie - septembrie 2015, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu s-au consemnat 81.776 mișcări de aeronave (aterizări și decolări) și un trafic aerian de 7.037.624 pasageri, din care 7.033.901 pasageri înregistrați pe Aeroportul Henri Coandă.

De asemenea, 73.184 mișcări de aeronave au fost consemnate pe principalul aeroport al țării, din Otopeni.

Conform sursei citate, evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale CNAB devansează tendința generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european. Astfel, în primele nouă luni ale anului, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În anul 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mișcări aeronave (aterizări și decolări) ridicându-se la 102.048. Estimările pentru finele acestui an arată atingerea pragului de 9 milioane de pasageri.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații.

CNAB și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. Compania a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
pasageri
aeroporturi bucuresti
aeroporte henri coanda