O investigație de corupție de la Airbus riscă să se extindă în Statele Unite

O investigație de corupție de la Airbus riscă să se extindă în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2017

Airbus a alertat autoritățile din Statele Unite în legătură cu posibile încălcări ale reglementărilor americane, deschizând o nou direcție a eforturilor producătorului european de avioane de a rezolva o serie de anchete legate de folosirea unor plăți și intermediari pentru obținerea unor noi contracte, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În urma unei investigații interne, Airbus a descoperit ”inexactități” în cererile de licențe pentru exporturi în domeniul apărării, potrivit companiei.

Autoritățile din Marea Britanie, Franța, Germania și Austria investighează deja vânzările Airbus de avioane comerciale și militare, scrie News.ro.

BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut CITEȘTE ȘI BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România. Piața de vehicule electrice a crescut de 3 ori față de anul trecut

Directorul general al Airbus, Tom Enders, a scris în octombrie o scrisoare adresată angajaților, prin care i-a avertizat că investigațiile se vor intensifica, iar grupul ar putea suporta plata unor ”amenzi semnificative” în urma acestora.

Președintele Airbus, Denis Ranque, a fost solicitat de către guvernul francez să prezinte măsurile adoptate pentru a pune capăt presupuselor practici de dare de mită și reducerea implicării unor agenți de vânzări în calitate de terțe părți.

Airbus, producătorul aeronavelor A380 superjumbo, este investigat în SUA și Franța, după ce anchetele interne au relevat că grupul nu a dezvăluit rolul integral al agenților externi în obținerea unora dintre contractele pentru avioane comerciale și militare.

Grupul este supus unor investigații separate în Germania și Austria, legate de vânzarea a 18 avioane de luptă  Eurofighter, armatei austriece, în 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
investigatie