OMV s-a alăturat proiectului IONITY și va construi stații de încărcare a mașinilor electrice în Austria, Cehia, Ungaria și Slovenia. În România, NEXT-E (MOL și E.On) va instala 40 de astfel de stații

OMV s-a alăturat proiectului IONITY și va construi stații de încărcare a mașinilor electrice în Austria, Cehia, Ungaria și Slovenia. În România, NEXT-E (MOL și E.On) va instala 40 de astfel de stații
scris 17 nov 2017

OMV, principalul acționar al OMV Petrom, este noul partener strategic al proiectului IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a vehiculelor electrice din Europa, grupul austriac urmând să construiască stații de alimentare în Austria, Republica Cehă, Ungaria și Slovenia.

România va beneficia, la rândul său, de 40 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice pe autostrăzi, însă acestea nu vor fi construite de OMV, ci de MOL și E.On, rețeaua autohtonă nefăcând parte din Proiectul IONITY, ci dintr-un alt proiect, NEXT-E. Un număr de 19 stații vor fi instalate de către E.ON Energie România, care va susține această investiție printr-o finanțare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro. Alte 21 de stații vor fi instalate de către partenerul MOL România.

NEXT-E, proiect anunțat încă de la finalul lunii iunie de Profit.ro, este format din companiile din cadrul Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Grupului MOL (filialele din cele șase țări participante), Hrvatska elektroprivreda din Croația, PETROL (în Slovenia și Croația), precum și Nissan și BMW.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

IONITY, în schimb, este un joint-venture al BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company și Grupul Volkswagen, al cărui scop este construirea unei rețele de stații de încărcare rapide și puternice pentru vehiculele electrice în Europa. Ionity, care este condusă de de Michael Hajesch, șeful Corporate Strategy de la BMW, și Marcus Groll, șeful Porsche Fastcharging, din VW Group, își propune ca, până în 2020, să construiască peste 400 de stații de încărcare de mare putere cu diferiți parteneri până în 2020.

Primele puncte de încărcare vor fi deschise în Germania, Austria și Norvegia, țările în care circulă cele mai multe automobile electrice.

CONFIRMARE Mol și E.ON vor construi împreună o rețea de încărcătoare pentru mașini electrice pe autostrăzile din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Mol și E.ON vor construi împreună o rețea de încărcătoare pentru mașini electrice pe autostrăzile din România

“Colaborăm cu industria auto pentru dezvoltarea rapidă a tehnologiei mobilității electricității. Prin consolidarea ofertei de mobilitate alternativă pusă la dispoziția clienților noștri, facem un nou pas către un viitor energetic durabil”, afirmă Manfred Leitner, membru al Comitetului executiv al OMV responsabil pentru Downstream.

FOTO Revoluția electrică: BMW, Daimler, VW Group și Ford construiesc IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Revoluția electrică: BMW, Daimler, VW Group și Ford construiesc IONITY, cea mai mare rețea de încărcare a mașinilor din Europa

Stațiile construite de OMV pe rutele principale din Europa Centrală și de Est vor fi echipate cu două până la șase puncte de încărcare fiecare cu o capacitate de 350 KW și vor fi situatr la 120 km una de alta. Inaugurarea primei facilități de încărcare rapidă OMV este planificată pentru prima jumătate a anului 2018.

Reprezentanții IONITY au declarat că negociază în prezent cu alte initiative de acest tip pentru a le putea integra în rețea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionity
next-e
omv
mol
e.on